miercuri, 31 iulie 2013

     


Calatorim?

Casian BalabasciucCălătorim. Mereu pe drum,

Ducând în spate o desagă


Hoinari între „atunci” şi -„acum”


Suntem pribegi o viaţă-ntreagă.Păşim pe drumuri bătucite


Sau, de putem, deschidem căi,


Tot omul sensuri infinite


Percepe doar cu ochii săi.Nu singuri mergem înainte.


De multe ori avem părtaşi,


În suflet cu icoane sfinte,


Pe drum cu proprii noştri paşi.De ceea ce suntem în fire


Ne-apropiem, ne depărtăm,


Când chibzuiţi, când în neştire,


După povara ce-o cărăm.Căutăm în depărtare semne


Speriaţi să nu ne rătăcim,


Dar prea puţine pot fi demne


De-ncrederea ce o dorim.
Călătorim şi zi şi noapte


Pe soare, ploaie sau îngheţ,


Dar zilele rămân doar şapte


Şi nu le ştim fixa un preţ.
Fără-ncetare pe sub stele


Călătorim, călătorim,


Puţine bune, multe rele,


Atâtea şanse ocolim!
Când obosiţi ne prinde seara,


Iar drumul nu ştim unde duce,


Lăsăm pământului povara


Şi poposim puţin sub cruce. 
 

Ne este rusine cu parintii ?!! - Catargiu Liliana

 

Ne este rusine cu parintii ?!!

"Un baiat de 16 ani a făcut o călătorie în străinătate. Când s-a întors acasă, la aeroport îl aştepta mama lui, cu lacrimi de bucurie în ochi. Când a ajuns, şi-a strâns băiatul în braţe cât de tare a putut, deoarece i-a fost foarte dor de el. Pentru asta, băiatul a spus : "Mamă, ştiu că mă iubeşti mult, dar dacă mă strângi aşa în braţe în faţa atâtor oameni, ca pe un copil mic, mă faci de ruşine!".
Cu asta a rănit-o foarte tare pe mama lui care se gândea că fiul ei nu se bucura că o revede.
Dupa 5 ani, fiul ei a plecat iar într-o călătorie în străinătate şi, deşi avea deja 21 de ani, mama lui a mers cu el la aeroport să îl conducă şi să îşi ia rămas bun de la el, dar de data aceasta nu şi-a îmbrăţişat fiul, ci s-a întors cu spatele plângând foarte tare şi i-a zis : "Rămas bun, fiule şi ai grijă de tine!".
Când băiatul s-a întors, mama lui nu îl mai aştepta în gară. Ajuns acasă, a găsit un buchet de flori şi lângă flori, o scrisoare de la mama lui.

Curios, a deschis-o şi a început să o citească, iar după ce a terminat, a căzut jos plângând şi distrus. Era cel mai urât şi rău moment din viaţa lui. În scrisoare scria: "Fiule, acum 6 ani, când te-ai întors acasă, aveam lacrimi de bucurie în ochi şi te-am strâns cu drag în braţe, dar când tu vei citi rândurile ăstea, eu voi fi deja în cimitir, într-un mormânt, pentru că am murit de cancer. Când ai plecat ultima dată nu te-am strâns în braţe, ci ţi-am întors spatele să nu te fac de ruşine, dar am plâns foarte tare pentru că am ştiut că te voi vedea pentru ultima dată. Te iubesc enorm de mult şi voi veghea întotdeauna asupra ta! Cu drag, mama ta!".
Toţi, cei care vă iubiţi mama, afişaţi asta pe peretele vostru!
Îmi iubesc mama şi nu îmi va fi ruşine niciodată cu ea, deoarece ea e fiinţa care mi-a dăruit viaţa. Mă îngrijeşte şi mă iubeşte neconditionat!...
Catargiu Liliana
 

Legea echilibrului dintre a da si a primi - Catargiu Liliana


Legea echilibrului dintre a da si a primi


     Fiecare alegere ne schimba viata. Cum ar fi viata pe pamant daca fiecare ar dori binele aproapelui sau? Ne purtam noi insine cu semenii nostri asa cum ne-am dori ca ei sa se poarte cu noi? Le acordam respectul cuvenit prin fiecare gest, gand si fapta? Ai putea spune ca cei mai multi nu merita nici un respect. Da, probabil ca asa e, dar hai sa urmarim putin care este mecanismul Legii echilibrului dintre a da si a primi - lege care guverneaza totul in Creatie.
Toate procesele din Creatie sunt supuse acestei Legi. Fie ca ne referim la miscarea corpurilor ceresti sau simtul echilibrului corpurilor pamantesti. Zi de zi o urmam in cea mai mare parte in mod inconstient, in expiratie si inspiratie. Sau atunci cand ne straduim sa aducem ceva "in echilibru".
Pe de alta parte suferim o paguba cand aducem ceva inafara de echilibru, in mare sau mic. Atunci nerespectarea acestei Legi cauzeaza blocaje si perturbari, pana chiar la decadere si prabusire.
Sa ne gandim putin la interventia omului in natura. Acolo unde a introdus sau a scos ceva din lantul trofic, mai devreme sau mai tarziu, s-au constatat dezechilibre.
Sau la raportul dintre lucru si odihna. Exagerari inutile si de o parte si de cealalta aduc boala si moarte prematura. Numai in schimbul corect se afla echilibru.
Doar permanentul echilibru dintre a da si a primi creaza miscarea sanatoasa, singura care aduce edificare si dezvoltare, iar spiritului insufletire si invigorare. Unde a da nu este in echilibru cu a lua, armonia si pacea sunt retrase.
A da sta, astfel, pe primul loc, deci doar "a da" conditioneaza pe "a lua", asa cum noi prin expiratie corecta trebuie mai intai sa dam, prin aceasta se creaza loc pentru inspiratia profunda, care insufleteste materia.
De aceea si Iisus spune: "Mai fericit este cel care da, decat cel care primeste." Cel care da dezinteresat, fie ca e vorba de valori pamantesti sau spirituale, in definitiv da pentru el insusi, deoarece fructele bune ale semanaturilor sale, bune sau rele, le va primi insutite!
Si atunci, cand eu incep sa ma port cu cei din jur asa cum imi doresc ca ei sa se poarte cu mine (chiar daca ei merita sau nu), deja am daruit ceva: samanta unei lumi mai bune. Pe care, daca voi continua sa o ingrijesc prin gand, vorba si fapta, roadele acesteia vor fi bogate si de aceeasi natura cu samanta, roade care se intorc prin Legea echilibrului, la cel care a sadit.
Acelasi lucru l-a spus si Ghandi prin cuvintele: "Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume." Este primul pas inspre mai bine!
 

Lucian Blaga - Stau si te ascult

 

STAU SI TE ASCULT


Stau si te ascult cum imi vorbesti in soapte,
Placerea-mi e atat de mare ascultand,
Privind luna-n miez de noapte
Si visand,visand!


Stau si te ascult cum imi vorbesti in soapte,
Placerea-mi e un mare dor,
Privind stelele-n miez de noapte,
Intins-au marele covor!


Stau si te ascult cum imi vorbesti in soapte,
Placerea-mi e senina ca si marea,
Privind nisipu-n miez de noapte,
Cunoscut-am si uitarea!


Stau si te ascult cum imi vorbesti in soapte,
Placerea-mi e regeasca ca doi astrii,
Privind ochii-n miez de noapte,
Atat de sinceri si albastri!


Stau si te ascult cum imi vorbesti in soapte,
Placerea-mi e divina ca un dar,
Privind jocul lumi-n miez de noapte,
Atins-am Dumnezeescul Har

Lucian Blaga

luni, 29 iulie 2013

STRIGAT DE AJUTOR


STRIGAT DE AJUTOR 

 
Am avut o zi frumoasă
În parc cu părinţii mei,
Iar acum mergem spre casă
Pe strada plină cu tei.


Şi plimbându-ne şăgalnici
Am văzut la semafor
Un grup de copii zburdalnici
Spălând parbrize de zor.

Am aflat cu întristare
Că-s abandonaţi, orfani
Şi muncesc cu disperare
Să câştige ceva bani.

Că ei stau pe unde-apucă,
Se hrănesc cu te miri ce,
Sunt oricând dornici de muncă
Şi primesc în schimb orice.

Dorm în locuri încropite,
Doar de îngeri ocrotiţi
Fiindcă nu îşi pot permite
Luxul de-a avea părinţi.

Resemnaţi îţi spun în faţă
Că ei nu cred în minuni,
Jinduiesc la altă viaţă
Prin tainice rugăciuni.

Voia bună te uimeşte
Când te afli-n preajma lor,
Dar când tac te asurzeşte
Strigătul de ajutor.

L-am prins pe tata de mână,
Apoi m-am lipit de mama
Vreau să mă iubesca să-mi spună,
Altfel mă cuprinde teama.


( autor necunoscut )

luni, 22 iulie 2013

Cuvintele pot vindeca


Iubirea e cuvântul care se apropie foarte mult de cuvântul Dumnezeu ca influenţă vibratorie şi se cunoasc mii de vindecări, care au fost realizate prin folosirea lui. Orice boală cunoscută cedează locul puterii sau puterii iubirii pe care o emitem. Noi putem influenţa în mod subtil pe cei aflaţi în preajma noastră, prin energia pozitivă sau negativă pe care o emitem. Gândurile şi sentimentele negative sunt asemenea unor arme puternice care pot cauza pagube considerabile. Dacă urâm pe cineva din adâncul inimii şi trimetem spre el gânduri negative putem contribui la distrugerea lui.
În vindecarea de la distanţă grupurile de tămăduitori se roagă pentru cei aflaţi departe de ei. Ei trimit gânduri pozitive spre cel bolnav şi prin acestea se produce vindecarea. Orice cuvânt are o frecvenţă vibratorie. De aceea, e benefic ca omul să utilizeze numai cuvinte de înaltă vibraţie. Fiecare cuvânt atrage o energie asupra celui care îl exprimă şi energia e în raport cu vibraţia cuvântului. Să evităm permanenta emiterea de gânduri de vibraţie joasă ca: gânduri de ură, invidie şi de răzbunare. Cuvintele sunt cărţile noastre de vizită în plan subtil. Cu cât cuvintele sunt mai alese şi mai înalt vibraţionale, cu atât cel care le utilizează e un spirit evoluat, o fiinţă de înaltă vibraţie spirituală.

,, Puterea cuvintelor ,, CUVINTELE TALE DOMNULE PREZENTATOR,, EUGEN ,, SANT HRANA PENTRU SUFLET

“Cuvântul este puterea prin care noi creem sau distrugem. Cuvântul este darul care vine direct de la Dumnezeu. La început a fost cuvântul şi cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era cuvântul. Dacă Dumnezeu a creat lumea după chipul şi asemănarea Lui, înseamnă că omul a căpătat puterea de a creea ca şi Dumnezeu. Noi avem puterea de a crea şi această putere este aşa de mare, încât tot ceea ce credem se poate transforma pentru noi în realitate. Noi ne cream pe noi înşine şi devenim ceea ce credem că suntem.
Cuvântul e puterea pe care o avem de a ne exprima şi de a comunica, de a gândi şi de a crea evenimentele din viaţa noastră. Cuvântul e cea mai puternică unealtă pe care o are omul. Cuvântul reprezintă manifestarea fiinţei noastre spirituale, scânteia divină din interiorul nostru. Cuvântul nostru poate crea cel mai frumos vis şi realitate, dar poate şi să distrugă tot ce există în jurul nostru. De aceea, folosirea greşită a cuvântului creează iadul pe pământ.

Fiecare dintre noi are ceva de dăruit.

Adevărata dăruire înseamnă o revărsare a iubirii tale. Atunci când dăruieşti în acest fel, nu simţi că eşti sleit de puteri. De fapt, te simţi energizat, pentru că iubirea pe care o dărui se întoarce la tine, prin recunoştinţa oamenilor pe care i-ai atins. Nu face greşeala de a crede că nu ai nici un dar de făcut. Fiecare dintre noi are ceva de dăruit. Darul tău aduce bucurie – ţie şi celorlalţi. El te ajută să păşeşti înainte şi să te exprimi pe tine însuţi.

duminică, 21 iulie 2013

SI EU SUNT RADIO SUFLETEL !Un loc cald pentru inimi deschise, uneori ranite, alteori fericite...
Emisiunea " Me&You "este mai mult decat ca un simplu slogan. Este o abordare care ne-a adus ascultatorul mai aproape si l-a facut sa ne ramana fidel...
Scopul acestuia este de a-ti oferi un loc linistit unde sa-ti deschizi sufletul si unde sa iti oferi cateva clipe de relaxare !!!
CUM...?
Ascultand muzica adevarata la  "Me&You" !!!!
Aici gasesti muzica anilor '70,'80,90..si nu numai....Alatura-te noua si te vei bucura de ritmurile muzicii dance , disco , slow , ambientala , romaneasca si straina din aceasta minunata perioada !
Oricand esti binevenit in comunitatea "lunaticilor albastri"  !!!!
Cu drag pentru voi!!

Cristi Gata

sâmbătă, 20 iulie 2013

TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE SFÂNTUL ILIE


 
TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE SFÂNTUL ILIE Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, sărbătorit în 20 iulie, a fost fiul lui Sovac, un preot al Legii Vechi, care locuia în cetatea Tesve din Galaad (Israel). De la această cetate provine numele de Tesviteanul al proorocului.


În această zi nu se lucrează de teama pagubelor (trăznete, ploaie, grindină), îl cinstesc mai ales cojocarii, stuparii - se retează stupii, se duc faguri şi mere la biserică spre binecuvântare şi se împart de pomană.

Tradiţii pentru spor şi sănătate de SFÂNTUL ILIE


În multe zone din ţară , de Sfântul Ilie se mai păstrează tradiţia recoltării mierii de albine, cunoscută sub numele de „retezatul stupilor". Datina este împlinită de bărbaţi credincioşi, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare. La masa festivă sunt invitaţi prieteni şi rude să deguste mierea şi să cinstească un păhărel de ţuică îndulcită cu miere nouă. Se spune că ritualul atrage prosperitate în casele apicultorilor şi le apără stupii de hoţii pasionaţi să fure mierea de mană, scrie click.ro.