sâmbătă, 12 iulie 2014

Flying Without Wings

miercuri, 9 iulie 2014

Pentru voi ! .. I Love Of My Life

Mie imi plac .. dar voua ? 

Foarte multe din cele ce se intampla in jurul nostru ne pot fi reale lectii de viata ! Avem noi oare puterea sa ne deschidem mintile si sufletele pentru a face loc ADEVARULUI ?

.. si trebuie sa mai urmeze si alte astfel de postari !!! la ce voci sunt in lume .. 
Wowwwwww nu ma pot opri aci :)

Cine ma vrea ma are, cine ma doreste ma gaseste, cine ma iubeste imi zambeste!
M-am razvratit efemerului ce copleseste si ne ingroapa in derizoriu clipa de clipa.
Ma uit in urma si gasesc printre multe altele si ghena in care mi-am lasat aruncate multe clipe.
Sigur sunt multi prieteni care m-au inteles dar sunt si destul de multi cei care m-au judecat.
Care mi-au judecat aspru tacerea.
Vad, citesc si ma duce mintea ... inca...
Aceasta tacere m-a ajutat sa aflu multe.. nici nu va imaginati !!!
Este dreptul meu sa ii respect pe cei care au inteles fara sa puna intrebari la fel cum este dreptul meu sa ii sterg de la suflet pe cei care desi pun intrebari ... nu inteleg nimic.
Internetul este o oaza de placere daca stii ce iti doresti de la el dar si un mare shit daca te lasi dus de val irosindu-ti clipele.
Am spune.. oameni si oameni....
 Am pornit sa scriu acum gandindu-ma si la articolele precedente "...eu, noi " dar si la un fenomen care mi-a tocat muulte clipe si nervi. Ma refer la mojicii facebookcieni.. la cei care iti zambesc frumos dar pe la spate te folosesc murdarindu-te atunci cand te trezesti si refuzi sa-ti continui rolul din piesa de teatru ce ii apartine.
Ma pot bucura de o durabila si frumoasa prietenie a multor romani si nu numai din toate colturile lumii dar in acelasi timp si de prezenta pe langa mine a muuuullttoooorrrrr "vampiri de timp si energie" ( si stiu, nu sunt singurul in aceasta situatie).
Oare ... cati dintre voi ati fost in aceasta situatie ?
Eu sunt eu, asa cum sunt.
Citeam undeva expresia "Cine ma vrea ma are, cine ma doreste ma gaseste, cine ma iubeste imi zambeste!" ... faina expresie !!!
( va continua )ANA MUNTEANU

un artist care nu-şi uită niciodată rădăcinileEra pe la sfârşitul anilor 60, Craiova se pregătea pentru omagierea marii doamne a cântecului popular românesc, Maria Tanase, prin derularea primei ediţii a festivalului ce avea să poarte numele marii cântăreţe, devenit de mult naţional.
Printre concurenţii de atunci, astăzi nume mari în muzica populară, venea şi o fătucă de nici 18 ani, cu codiţe şi glas de privighetoare, parcă coborată din pănzele lui Grigorescu, Ana Munteanu, nume predestinat să cuprindă în el răcoarea muntelui, susurul apei ce odihneşte umbra trandafirului ce se apleacă să o sărute cu sfială. Melodia cu care a încântat juriul şi, de atunci, generaţie dupa generaţie, “Trandafir cu creanga-n apă” a aşezat-o fără echivoc pe podiumul cu marele premiu în braţe.


Au urmat ani şi ani de muncă şi căutări în lada de zestre a poporului român, a colindat satele şi tot natul scormonind ca un căutător de aur, tot ce este mai frumos în sufletul românesc, a şlefuit ca un adevărat bijutier apoi ni le-a redat proaspete şi înnobilate cu sufletul său pe care şi l-a pus în fiecare melodie. După patruzeci de ani în slujba folclorului, la începutul acestei luni, Banatul îmbrăca strai de sărbătoare, şi răsuna de fumuseţea şi acurateţea melosului popular. Avea şi de ce, privighetoarea sa, doamna Ana Munteanu avea să fie onorată cu deschiderea primei editii a festivalului de folclor ce-i poartă numele. Şi unde ar fi fost locul cel mai nimerit decât satul Buchin locul natal al marii artiste, atât de mult şi frumos cântat de-a lungul a peste 40 de ani puşi în slujba folclorului. Organizat de Primăria şi Consiliul Local din Buchin, Centrul judeţean pentru Conservarea şi promovarea Culturii tradiţionale-Caraş Severin şi Radio Timisoara, festivalul “Ana Munteanu”, prima ediţie, s-a desfăşurat pe doua secţiuni-tineri interpreţi 18-35 ani şi rapsozi. Şi-au dat concursul orchestra profesionistă Virtuozii Semenicului a Centrului Judeţean pentru Conseravrea şi promovarea Culturii Tradiţionale şi Ansamblul Florile Semenicului. Din cei 24 de concurenţi, la cele doua secţiuni, trofeul a rămas… tot în Buchin, fiind câştigat de Florica Franţ.


Spectacolul de gală a fost o încântare pentru publicul prezent, datorită interpreţilor de calitate, şi repertoriului ales, aş aminti doar pe Ramona Viţa, Traian Barbu, Petrică Miulescu Irimică, Maria Didraga, Maria Garas, Anca Maria Matei, alături de binecunoscuţii Iosif Ciocloda, Adrian Stanca şi Traian Jurchelea. O surpriză pentru artista, a fost Diploma de Cetăţean de Onoare care i s-a oferit de Consiliul Local Buchin, semn de răsplată a eforturilor depuse în păstrarea şi redarea folclorului autentic, dar şi a faptului că Ana Munteanu, oriunde s-ar fi aflat, s-a întors de fiecare dată printre ai săi, în Buchin, pentru a le încălzi sufletele cu melodiile sale. Marile conştiinţe chiar dacă scrutează alte orizonturi, nu-şi uită niciodată rădăcinile.
Ca mai toti artistii mari, Ana Munteanu şi-a pregătit din timp urmaşul, vocea care va continua să ducă mai departe bogăţia repertoriului său, dar mai ales, încrengăturile duioase ale doinelor bănăţene, este vorba de tânăra interpretă Ancuţa Maria Matei, care şi-a făcut un idol din personalitatea marii interprete, dovedind existenţa potenţialului interpretativ la cote înalte pentru a putea reda cu sensibilitate frumuseţea folclorului bănăţean. La întoarcerea din ţară, marea cântăreaţă a fost oaspetele postului de radio Tentacion din Madrid, unde a depănat amintiri şi a oferit ascultătorilor melodii de pe ultimul CD, într-o emisiune realizată de ziaristul Cornel Drinovan sub genericul “Orizonturi româneşti”.
Ciclul de emisiuni demarat se vrea continuat, scopul fiind aducerea în faţa ascultătorilor voci ale cântecului popular românesc care vor vorbi despre necesitatea menţinerii folclorului românesc autentic în viaţa spirituală a românilor din diaspora.


http://www.universulromanesc.net/index.php/opinii-si-comentarii/comentarii/82-ana-munteanu-craiova

duminică, 6 iulie 2014

... eu / noi ! ( 2 )


Fiecare din noi are un rol in lumea asta, nimeni nu a venit fara rost.
... spuneam la inceputul primului gand.


Am sa continui reluand ideea de aici.
Dragostea este singurul sentiment comun in material si ezoteric. Un sentiment pe cat de inaltator pe atat de complex. O inriurire, o simbioza mirifica a multor alte sentimente.
Bunica mea ar spune ca "e doar un borcan plin cu rahat si cu nitica miere la suprafata". Si in foarte multe cazuri cam are dreptate.
Din toate sentimentele aleg doar doua fara de care dragoste nu exista decat poate pe la masochisti.
Si anume > RESPECT, SINCERITATE<
Nu stiu ce fel de dragoste e aia .. "cu bata", unde numai respect nu mai gasim.
Sau ce fel de dragoste poate fi aceea cand minciuna este si mic dejun si cina ?
 Dar ... lasand acestea la o parte ma intreb si va intreb ..
Ce fel ne-am explica noi - noua Infinita Dragoste Mantuitoare ?
Din orice punct am pleca si in oricare alt punct am ajunge trebuie sa recunoastem ca EA >>> DRAGOSTEA are ca origini DUMNEZEIREA !
Este samanta semanata de Fiu in sufletul fiecaruia dintre noi ... inca de dinainte de a ne naste..
Ca fiecare samanta, ea poate nimeri in pamant rodnic sau in piatra.
Ok.. ar intreba cineva "pai sufletele ( adica locul unde insamantat ) nu sunt particica de Duh Sfant ? Cum ar putea un suflet sa fie bun si altul nu ?
 (Retineti intrebarea pentru ca face obiectul altor ganduri scrise.)
Si acum a sosit momentul sa ne intoarcem unde am ramas data trecuta.Speranta este inamicul NR.1 al deznadejdei.
Dar doar speranta lucida si nu cea care nu are la baza un "
ceva" fara de care totul e un mare 
VAX.
Numesc "ceva" increderea in sine.

Unii debordam de incredere de sine si atunci putem lesne sa cadem in patima mandriei necugetate, pe cand altii ar putea avea mari carente in acesta incredere in propria lor fiinta, in propriile lor puteri si (cum spuneam mai sus) sa cada prada deznedejdei.

Nu cred ca gresesc daca spun ca nimeni nu poate ajunge la deznadejde daca CREDE in Dumnezeu .
Lipsa unui fir de care sa te agati la oment de cumpana te poate darama iremediabil.
De cand se stie, ea, omenirea a simtit nevoia de a crede in ceva..
Zilele trecute am intalnit o veche cunostinta care din nu stiu ce cauza acum se declara atee chiar nebotezandu-si pruncul recent nascut.
Am privit in ochii ei.. Desi si-a ferit repede privirea am reusit sa vad.... un mare NIMIC.
Uitati-va in ochii celor din jur.. veti descoperii multe, multeeee ...( va continua)

Aveti grija ce taine ascundeti... 
ochii nu pot tine secrete !!!

Iubirea-si scrie un poet - Liliana Daniela GavanesteanuPublished on May 17, 2012
Iubirea-si scrie un poet
Versuri:Liliana Daniela Gavanesteanu
Muzica si Voce:Dan Lucian Corb
Artist Sentiment A
Montaj: http://poezii-noi.ro

Puterea de „A DĂRUI” - Elena Lavinia Niculicea

Gradina mea. 

Gradina mea


  1. E decembrie, prima lună a iernii din punct de vedere calendaristic, însă o lună cu conotaţii speciale pentru cei mai mulţi. În această perioadă, se încearcă a se înlătura egoismul din inimi şi se învaţă verbul „a dărui”. Eu consider că nu trebuie să aşteptăm o perioadă anume pentru a dărui şi a ne arăta iubirea celor din jur. În fiecare zi, este nevoie să ne conjugăm cu verbul „a dărui”. Este cel mai frumos cuvânt ce ne învaţă semnificaţia cuvântului „OM”. „A darui şi „a iubi” sunt două acţiuni înrudite. Asta înseamnă că la baza actului nostru de „dăruire”, trebuie să stea întotdeauna „iubirea”. Aşa cum principiile ying-yang, feminin-masculin sunt contrare, dar în acelaşi timp se completează şi nu pot exista separat, la fel şi „a dărui” şi „a primi” sunt două acţiuni complementare, ce nu pot fi niciodată separate complet. Atunci când dăruim din tot sufletul, primim o bucurie fără margini, iar aceasta se va vedea pe chipul nostru. Un om ce cunoaşte bucuria nu va dori să ţină această trăire înaltă doar pentru el, ci o va împărtăşi cu întreg Universul. Dumnezeu ne învaţă în permanenţă ce înseamnă „a darui”. Să ne conjugăm toţi cu verbul „a dărui”, din ce in ce mai mult. Noi am primit atâtea cadouri de la Dumnezeu, iar asta ar trebui să ne conştientizeze să facem şi noi la fel. Viaţa este cel mai preţios dar pe care l-am primit de la Cel de Sus. De multe ori, prin modul nostru de a ne trăi viaţa, ne-o risipim, fără să fim conştienţi că ea este un dar. Dumnezeu ne-a dat un alt dar minunat: Iubirea; ea este focul ce ne arde zgura răutăţii, transformându-ne în persoane altruiste şi recunoscătoare. Observăm că dăruirea este o caracteristică a Universului. Pământul ne dăruieşte în continuu hrana pe care o consumăm, fără să aştepte ceva la schimb. Cerul ne dăruieşte aerul şi lacrimile sale, picăturile de ploaie ce conţin dragostea Sa pentru noi, pământenii. Soarele trimite cu blândeţe lumina Sa binefăcatoare şi peste cei buni şi peste cei răi. Nu există diferenţiere, razele Sale iubitoare sunt pentru toţi. Iar noi, de ce am face diferenţe? Întreaga Planetă se sacrifică şi se dăruieşte pentru fericirea noastră. Noi, când vom începe să dăruim asemeni Pământului? Îmi dau seama că puterea de a dărui vine de la Dumnezeu, iar ca dăruirea să fie autentică trebuie să fie necondiţionată, fără a aştepta să ni se ofere ceva în schimb. Nu trebuie să ne întoarcem privirea de la cel ce este în necaz. Aşa vom demonstra că nu suntem mai prejos ca Pământul şi Cerul, în ceea ce priveşte dispoziţia de a „dărui”. Doar, dăruindu-ne pe noi celorlalţi, ne înnobilăm gândul şi simţirea, devenind asemenea lui Dumnezeu, Izvor de daruri desăvârşite. Eu cred că valoarea unui dar nu constă în bani, ci în cât am investit în el din punct de vedere sufletesc. Putem dărui un zâmbet, să punem o rază de soare pe chipurile acoperite de norii tristeţii şi îngrijorării. Putem trimite gânduri de lumină şi pace acelor minţi pline de nelinişte şi durere. Putem dărui din prea plinul sufletelor noastre, iubire, bunătate, bucurie şi speranţă acelor inimi îngenuncheate de crivăţul necruţător al neîncrederii. Oamenii sunt preţioşi prin capacitatea lor de a dărui, de a fi dispuşi să-şi împartă sufletul cu alţii. Mă simt binecuvântată să am lângă mine oameni care au învăţat Lecţia Bunătăţii şi Smereniei. Puterea de a dărui trebuie exersată în fiecare zi,iar egoul nostru care ne împovărează cu simţăminte inferioare, va fi transformat prin iubire. Închei cu un citat care îmi place mult: „Te îmbogăţeşti prin ceea ce dăruieşti şi îţi îmbogăţeşti însăşi putinţa de a dărui.”Puterea de „A DĂRUI”.-Elena Lavinia Niculicea
20 decembrie 2011 la 01:33

The 3 tenors in concert 1994, Los Angeles, full

~ Singurătate ~

Picături de ploaie

 îmi schimbă decorul

pictat în culoarea cerului.

Singurătatea este

un ciocan

care bate în suflet

cuiele dorului.

Mi-ai lăsat acum

firimituri de stele

cu care hrănesc

pustiul din mine.

Doar visul îmi dă

aripi de înger,

să zbor dincolo

de zidul tăcerii tale.


13 iunie 2014 la 17:02
Autor: Lavinia Elena NiculiceaSunt un om care visează mult, care e dependent de iubire şi se sprijină pe speranţă, atunci când se împiedică. Am învăţat să văd dincolo de cuvinte, să ascult tăceri, să-mi iubesc rănile, care mi-au dat măsura mea de om.
Lavinia Elena Niculicea 

Sursa : https://www.facebook.com/notes/lavinia-elena-niculicea/singur%C4%83tate/10152259654378026

sâmbătă, 5 iulie 2014

... eu / noi !Important !!!
Tot ce voi scrie eu e doar parerea mea, fara sa am pretentia ca as detine eu adevarul si.. oricat voi scrie va fi doar o farama din tot ce se poate scrie, ce as putea scrie ...
Fiecare din noi are un rol in lumea asta, nimeni nu a venit fara rost.
Uneori nu ne place sau ne este teama sa daruim pentru cane imaginam ca ne disipam, ca ne imprastiem prea usor in cele patru zari si ne e teama.. ne este teama sa nu ramanem goi.
Este poate una dintre cele mai periculoase temeri, mai ales daca ajunge sa ne obsedeze. Odata patrunsa in subconstient , ea va macina increderea in noi si in oameni, increderea in firescul si simplul gest de a darui.
Cel mai important dar pe care il putem face este dragostea.
Nu vreau sa par un facebookcian spunand asta.
Dragostea este un sentiment, o traire.. o lume!
Ea este atat de reala incat ori avem sansa sa o traim cu adevarat cu toata fiinta noastra, ori necunoscand-o cu adevarat decat poate doar teoretic , sa ni se para o mare gogoasa umpluta cu derizoriu.
Ferice de cei care au avut sansa sa o cunoasca asa cum e ea !!!
Ok, sa presupunem ca am avut binecuvantarea de a o simti cu toti neuronii si celulele eu-lui nostru.
Atunci cand iubesti daruirea este atat de fireasca incat poate fi sinonima cu implinirea, cu fericirea.
E ca o boala cronica care orbeste, care atrofiaza pana la anulare autocontrolul.
Intrebarile precum "de ce sa daruiesc?", cat sa daruiesc?", cand.. cum... dispar de parca nu ar fi existat niciodata.
Daruirea este totala si neconditionata !


 
Oh Doamne .. cate se pot spune ....
Exista insa un pericol ce poate apare, o remanenta ce o putem substitui instinctului de conservare al primordialului.
Acesta poate apare atunci cand dragostea nu este impartasita.Zic "poate" pentru ca nu este si obligatoriu sa apara.Se cunosc destule cazuri cand se intampla acest lucru si iata.. vorbim deja de dragostea platonica.
Neimpartasirea dragostei seaca si trezeste noi sentimente care ucid sufleteste si... nu numai.
Si de aici si pana la deznadejde nu e deloc cale lunga..
Uneori ne dorim atat de mult sa iubim incat ajungem sa credem la un moment dat ca ... chiar iubim.
Ne impunem dragostea atat de mult incat eu-l va crea toate acele ingrediente ale dragostei, chiar si daruirea totala.
Minciuna pusa la cale de dorinta va fi insa spulberata foarte repede si in acest caz nu se poate ajunge absolut niciodata la iubire platonica... orice-am face.
Viata este atat de perfida incat ne poate juca foarteeeee multe feste.In special sentimentale.
Atunci ne vor bombarda intrebarile.. acele intrebari pe care dragostea reala le anihileaza.
Ce e de facut?
Uh.. usor de zis, greu de facut.
Daca e sa calatorim nitelus pe internet vom gasi atat de multe sfaturi incat mai mult ne vom bulversa creierul si ne vom intuneca sufletul.
Sfaturile nepotrivite ne pot induce o stare de siguranta si dau cale libera aparitiei sperantelor.
Speranta !!!
Da !!!
Speranta este inamicul NR.1 al deznadejdei.
Dar doar speranta lucida si nu cea care nu are la baza un "ceva" fara de care totul e un mare VAX.
Numesc "ceva" increderea in sine.
...
( va continua)
Fireste momentu a fost regizat, un frumos flashmob dar... ce este frumos in primul rand , este surpriza creata celor cativa trecatori care nu stiau ce li se pregateste.
 Cat de faina ne-ar fi viata daca , macar din cand in cand, am oferi mici surprize celor de langa noi ..

Sursa : https://www.youtube.com/watch?v=GBaHPND2QJg#t=89

vineri, 4 iulie 2014

~~~ MARIA LATARETU ~~~"De multe ori, spunand ca Maria Lataretu a fost o interpreta a cantecului popular, spunem prea putin, sau poate chiar gresim. Si, incercand sa explicam acest lucru explicam in mod firesc si de ce ocupa ea un loc aparte in sufletul ascultatorilor, de ceeste, poate, de neantalnit si de neantrecut. Pentru ca ea nu s-a rezumat a fi numai purtator de cantece, numai un intermediar in drumul folclorului de la fauritorii lui la public, pentru ca, aidoma creatorului popular, ea a preluat melodiile de pe meleagurile natale, imbogatindu-le prin interpretare cu noi valente.

~~~ ZIUA QUEEN ~~~


 Adam Lambert 
 solistul trupei 
Queen
?!?


 Roger Taylor "A evoluat mult si a devenit un foarte bun interpret cu o voce uluitoare. Ne-ar placea sa lucram din nou cu el. Nu am semnat deocamdata un contract, insa vorbim deja despre datele unor viitoare concerte live".
 Roger Taylor

 


 Adam Mitchel Lambert, nascut pe 29 ianuarie 1982, este un cantaret si actor american originar din Los Angeles. 
In mai 2009, el a terminat pe locul al doilea in finala celui de-al optulea sezon al emisiunii "American Idol". Adam Lambert este, totodata, unul dintre putinii artisti pop care a anuntat in mod public ca este homosexual si a reusit sa isi inceapa totusi cariera cu un contract semnat cu o casa de discuri majora din Statele Unite.

  Queen a lansat 15 albume pana la destramarea sa, in 1991, dupa decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA. La o zi dupa ce a anuntat in mod public ca era bolnav de SIDA, Freddie Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991, la varsta de 45 de ani.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" si "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat in panteonul rockului si o noua generatie de artisti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters si Muse, revendica influenta trupei Queen.

Concertele in care Mercury canta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente de antologie. Iar "We Will Rock You", comedia muzicala lansata in 2002, pe baza hiturilor trupei, a fost pusa in scena in lumea intreaga si se joaca inca in teatrele londoneze.

Viata fara Mercury a fost dura pentru colegii sai din trupa Queen, care au incercat in van sa taie cordonul ombilical. Brian May si tobosarul Roger Taylor au invatat, insa, in cele din urma, sa administreze aceasta mostenire muzicala, fara basistul John Deacon, care a decis sa-si intrerupa cariera.

In 2005, ei au decis sa se reuneasca si sa cante impreuna cu Paul Rodgers, fost membru al trupei Free, dar sub o titulatura putin diferita - "Queen + Paul Rodgers".

Acest proiect muzical a avut ca rezultat un nou album, lansat in 2008, "The Cosmos Rocks", urmat de un lung turneu european. Insa, in cele din urma, Rodgers si-a reluat cariera solo.

La concertele lor au participat sute de mii de spectatori - de exemplu, in Ucraina au fost 350.000 -, semn ca Freddie Mercury si trupa sa ocupa inca un loc particular in universul rock.

Una din cele mai de succes trupe, cu vanzari de peste 150 de milioane de discuri, Queen a fost inclusa in 2001 in Rock and Roll Hall of Fame, iar in octombrie 2002, a primit propria stea pe celebrul bulevard din Hollywood, Walk of Fame, alaturi de Beatles, fiind singurele doua formatii din afara teritoriul SUA recompensate cu o asemenea onoare."
( sursa : http://lifestyle.bzi.ro/adam-lambert-va-fi-solistul-trupei-queen-13447

Will You Remember !!!