Curmal (Phoenix dactylifera)
Curmal (Phoenix dactylifera) Denumire științifică Phoenix dactylifera Denumiri populare (regionale) Finic Etimologie Din curmală (derivat regresiv), care vine din limba nigeriană – kurmás sau turcă – kurma. Tipologie Arbore exotic din familia palmierilor, cu trunchiul înalt până la 25 m, cu frunze mari de 2 -3 m și cu fructe comestibile. Proveniență Se pare că ar fi originar din zona Golfului Persic, de unde s-a răspândit în nordul Africii și în sud-vestul Asiei, iar apoi și în regiunile subtropicale din America. Alte date îi plasează originile în China, Japonia și zona americană a statului Virginia.
Cinstirea sfintelor icoane in credinta ortodoxa
RăspundețiȘtergereBisericile, paraclisele si casele credinciosilor crestin-ortodocsi sunt impodobite cu icoane. Marturii ale credintei si evlaviei crestinilor, icoanele s-au pastrat cu sfintenie din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre dovedind statornicia Bi
Bisericile, paraclisele si casele credinciosilor crestin-ortodocsi sunt impodobite cu icoane. Marturii ale credintei si evlaviei crestinilor, icoanele s-au pastrat cu sfintenie din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre dovedind statornicia Bisericii in credinta cea adevarata.
Inchinarea la sfintele icoane ale Mantuitorului, Maicii Domnului, ingerilor si sfintilor este o invatatura de baza a Bisericii Ortodoxe. Sfintele icoane in care este reprezentat Mantuitorul au la baza dogma intruparii Fiului lui Dumnezeu, aceasta fiind o marturie a faptului ca Fiul lui Dumnezeu s-a intrupat cu adevarat. Daca n-am infatisa pe Iisus Hristos in icoane ar insemna ca negam firea Sa cea omeneasca, viata Sa pe pamant si rastignirea.