miercuri, 28 august 2013

Pierduta blestemată - Catalin Marian Mihaliuc

CE AMINTIRI


Pierduta blestemată

Plăpânda mea copilă străină și speriată ,
Te-am regăsit în colțul vieții aruncată.
Cu chipul palid de blestem amară
Și ochii umezi ,roșii , ca fumul de țigară.

Din sufletul amar cândva te-am blestemat ,
Azi te-ai pierdut femeie,copila de-altădat.
Iubirea mea odată pierzării a fost îndemn
Și ură sa-mplantat ca așchia de lemn.

Eu te-am adus în lumea mea
Dar pentru tine n-a fost loc
E tristă ,complicată și e grea
Și neștiind ți-am blestemat soroc.

Cu aripi rupte ,plângi, ți-e frig
C- o lacrimă te vindec și te strig.
Nu îți distruge viața într-o fugă
Blestemul meu s-a transformat în rugă.

Și trupul tău de mine mângâiat ,
Cu ură și uitare l-ai spălat !
Dar eu odată suflet ți-am atins
Dar conjuncturi prea crude ne-au învins.

Pe foi de viață eu te-am învățat amorul ,
Prea repede-ai plecat ,prea rece e decorul.
În lumea-mi complicată eu știu, te-am chinuit
Dar știu a tale buze, ce mult eu te-am iubit.!

Nici să-ți mai scriu nu am putere !
Mi-e gândul tău regrete și durere.
E imposibl să-mi fii din nou iubită ,
Dar îți doresc măcar ,să fii tu fericită !

Adună-ți viața cioburi neapărat
Căci eu voi fi copilă,gândul lepădat !
Ți-am fost neînțeles blestem ,cărare
pierdută ești acum și eu :
ÎȚI CER IERTARE ! 
 

 
 
 

 

Te-am cautat - Lili Sipoteanu


Recita - Eugen Emeric
Montaj realizat de Radio Sufletel
27 august 2013

marți, 27 august 2013

NU PLECA - MAFTEI ANDREI


NU PLECA


Dac-ar fi să mai pleci undeva,
Ia, te rog, jumătate din mine.
Să închizi în inima ta
Jumătatea aceea din mine,
Ca să ştiu ce mai vezi,
Ce e nou,
Când alerg prin sângele tău
Şi prin mâna ta să ating,
Prin cuvintele tale să strig:
Nu pleca, nicăieri, niciodată...
Nu pleca, tu nu ai unde să pleci!
Nu pleca, cu iubirea furată,
Jumătate noi suntem întregi.
Dac-ar fi să te pierd undeva,
Să nu pierzi jumătatea din mine...
Să m-ascunzi între gene, aşa,
Cum un vis îl mai ţii amintire.
Ca să ştiu unde eşti,
Dacă eşti,
Jumătatea prin care trăieşti...
Şi prin mâna ta să ating,
Şi prin buzele tale să strig:
Nu pleca, nicăieri, niciodată...
Între noi e un gol fără paşi,
Jumătăţi de iubire furată,
Ca doi poli, respinşi şi atraşi.

duminică, 25 august 2013

LA MULTI ANI OVIDIU HOMORODEAN !

 

OVIDIU HOMORODEAN


S-a nascut la 25 August 1987, Orastie, Hunedoara, Romania.

 Este un interpret de valoare al muzicii populare romanesti.
Ovidiu provine dintr-o familie iubitoare de folclor, o familie în care doineste frumosul si buna dispozitie, unde muzica si în general arta sunt puse la loc de cinste. Ovidiu a mostenit dragostea pentru folclor de la parinti, înca de mic a fost pasionat de muzica. A început sa cânte la vârsta de 16 ani, sub îndrumarea regretatei Ileana Rus, iar mai apoi, Mariana Anghel si profesorul Gavril Prunoiu i-au îndrumat pasii în arta muzicala, studiind canto popular în cadrul scolii Populare de Arta din Deva. Acest lucru i-a permis lui Ovidiu sa realizeze ca muzica populara este mai aproape de sufletul lui si ca, în cântecul si versul popular se regaseste mult mai usor.
În anul 2002, Ovidiu participa la primul concurs de muzica populara ” Felician Farcasu ” de la Brad jud. Hunedoara, unde obtine locul I, iar în anul 2003 , participa la concursul Mostenitorii din cadrul emisiunii Tezaur Folcloric, câstigând deasemenea locul I. De aici, acesta începe o colaborare cu emisiunea Tezaur Folcloric, realizata de Marioara Murarescu, iar de atunci si pâna în prezent, drumul lui Ovidiu în cariera muzicala cunoaste un progres remarcabil. A început o colaborare frumoasa si cu emisiunea „O vedeta populara” realizata de Elise Stan, si cu multe alte televiziuni de folclor si nu numai.
În ciuda faptului ca Ovidiu dispune de foarte putin timp liber, a cautat mereu sa fie cât mai aproape de muzica populara, îmbinând armonios viata profesionala cu cea de artist. S-a remarcat intotdeauna prin maiestrie si forta interpretativa, privind intotdeauna cu seriozitate aparitiile scenice. De-a lungul timpului, Ovidiu a fost remarcat de nume mari ale folclorului românesc si de specialiati, al caror cuvânt au influentat pozitiv cariera sa artistica: Marioara Murarescu, Elise Stan, Eugenia Florea.

Prezentare Eugenia Florea

Ovidiu Homorodean - un tanar a carui valoare ca interpret de cantec popular a devenit o certitudine. Care sunt calitatile ce-l sustin in plan artistic? Un glas frumos timbrat, muzicalitate, sensibilitate, dar si o profunda seriozitate si preocupare in alcatuirea unui repertoriu autentic. Desi tanar, Ovidiu Homorodean este deja o prezenta activa pe scene de concert din intreaga tara, in emisiuni de radio si televiziune asa incat pentru publicul meloman al genului a devenit un interpret cunoscut si apreciat iar aparitia noului sau CD va fi cu siguranta o bucurie de suflet.
Prin cantecele inregistrate Ovidiu invita ascultatorul in universul muzical al zonei natale - Orastie - Hunedoara - o zona recunoscuta prin unicitatea melosului, prin bogatia si diversitatea genurilor.Valoarea CD-ului reiese tocmai din repertoriul ales, amprenta personalitatii artistice a interpretului facandu-se simtita in fiecare cantec dar si prin acompaniamentul traditional, specific zonal conferit de formatia instrumentala condusa de Ionel Coza. Albumul este asadar o reusita pentru Ovidiu Homorodean, o implinire in cariera sa artistica iar pentru cei care indragesc si respecta traditiile de cantec popular o bucurie si o certitudine a continuitatii lor prin tanara generatie.
Este Ovidiu Homorodean un nume de viitor pentru cantecul romanesc!

Eugenia Florea - Etnomuzicolog


Prezentare Elise Stan

Chiar daca pleci departe de casa parinteasca, de locurile natale, sufletul ramane intr-un singur loc, acela in care esti tu insuti, al tau si al celor din care te tragi. Intre aceste doua meridiane se afla esenta divina picurata in unda de cant pe care i-a daruit-o Dumnezeu tanarului interpret de pe meleaguri hunedorene, Ovidiu Homorodean.
Din unghi sonor, epurat de vizual, se impune o evaluare mai profunda a interpretului de folclor. Se poate intampla ca imaginea sa ne fure uneori si sunetul sa treaca in plan secund. De aceea trebuie sa privim cu luare aminte, cu grija, pentru a nu se decalibra si a strica linia sonora, care, de multe ori, rezoneaza surd si opac, dar de cele mai multe ori straluceste. In acest sens aparitia unui compact disc este varianta optima in care vocea interpretului este pusa in valoare, nu doar imaginea sa. Casa de Productie "Ijac Music Production" a domnului Daniel Ijac, un om minunat care a inteles ca menirea sa este aceea de a sprijini tinerele talente sa-si faureasca un drum in arta, ne propune acum un compact disc foarte valoros cu mai multe cantece interpretate de Ovidiu Homorodean, unul dintre cei mai valorosi interpreti de muzica populara din generatia lui, impresionand prin exceptionalul sau repertoriu si bogatia de culori a timbrului sau vocal si a frazarii muzicale.
Prin unele laturi ale sale, repertoriul lui Ovidiu Homorodean, propus pe acest CD, reuseste sa estompeze tipatoarea falsitate a textelor pe care, din pacate, le mai intalnim astazi la unii interpreti de muzica populara. Alternanta ritmurilor, miscarilor si a diversitatilor tonale, cu pastrarea prospetimii vocale, ii asigura lui Ovidiu Homorodean maxima cota valorica in interpretarea cantecului hunedorean. O voce fara artificii care domina discursul muzical, iata care este cheia succesului acestui tanar. Nu trebuie insa uitat niciun moment ca fundamentele lui vocale au pornit de la o baza solida, aceea a taranului roman, viguros si sensibil in acelasi timp. Asa se explica faptul ca Ovidiu Homorodean este stapan pe orice poti cere de la o voce tipic taraneasca, in sensul bun al cuvantului: barbatie si noblete, putere si profunzime,caldura si stralucire, naturalete.
Cum am mai spus deja, Casa de Discuri "Ijac Music Production" a realizat de-a lungul anilor multe albume cu tineri solisti de muzica populara. Si de aceasta data ne atrage atentia asupra unui interpret tanar aflat intr-o evolutie deosebita in plan artistic. Glasul sau cald, flexibil, cu o frazare supla si o expresivitate aparte, aparitia sa eleganta si charismatica, miscarea scenica perfect adecvata momentului, paleta diversa si incarcatura emotionala a repertoriului sau, confera forta si relief cantecelor sale care capteaza permanent si reusesc sa focalizeze atentia in orice clipa. Pe CD-ul de fata sunt incluse 15 cantece de factura diferita. Printre ele se afla si un cantec din repertoriul regretatei interprete hunedorene, Ileana Rus, "Peste sat trece un nor", precum si binecunoscuta piesa "Lae Chioru" pe care Ovidiu o interpreteaza cu multa sensibilitate, dandu-i o culoare noua.
Acompaniamentul orchestral are totdeauna o importanta covarsitoare in reusita unor inregistrari. De aceea se cuvine sa felicitam aici pe cei care au asigurat suportul armonic al cantecelor lui Ovidiu Homorodean, fara de care, acestea nu ar fi avut aceeasi stralucire: Taraful "Doina Crisului" din Brad, condus cu profesionalism de profesorul Ionel Coza, apreciat taragotist, cel care a semnat si orchestratiile pieselor inserate pe acest compact disc.
Eliberata de trucuri artificiale, contrafacute, stiinta frazarii lui Ovidiu Homorodean apare evidenta pe tot parcursul interpretarii. Cu o voce placuta, neobosita si plina de nuantari dinamice, o voce tonica si proaspata care suna profund, amplu, fara impuritati, o voce de o rara bogatie timbrala si expresiva, cu o foarte buna proiectie a sunetului si cu o respiratie de exceptie, Ovidiu Homorodean priveste cu maxima seriozitate carierea sa artistica, fiind foarte receptiv la sfaturile care i se dau pe linie de profesie.
Tinerii nostri interpreti ar trebui sa traga multe invataminte din stilul neaos, curat, din tehnica simpla dar sigura, desavarsita, a cantecului traditional.
Cantatul ar trebui sa fie o placere, nu un chin. Fiecare cuvant este important, mesajul pe care-l transmiti publicului. In aceasta meserie n-ar trebui sa existe "asa si asa". Acuratetea tonala, stilul, interpretarea, repertoriul, totul trebuie sa fie bine pus la punct, iar vocea sa iasa cu placere si sa faca placere celor care o asculta. Este o meserie frumoasa.

Elise Stan - Etnomuzicolog, realizator de emisiuni la Televiziunea Romana

  

Prezentare Marioara Murarescu
Multe am mai vazut si multe am invatat in atatia ani de munca redactionala si mai
ales in timpul concertelor si spectacolelor "Tezaur Folcloric" ... Am urmarit atatea destine atatia interpreti ... de la emotiile debutului si pana la acea siguranta pe care ti-o da succesul si dragostea publicului. De fiecare data mi-am dat seama ca este foarte important darul acela de la Dumnezeu, darul cu care fiecare om vine pe lume, este important talentul dar mare importanta are si mediul in care un interpret creste, familia, scoala ... am vazut de atatea ori parintii insotindu-si copiii in concursuri si festivaluri folclorice am vazut dascali cu aleasa vocatie, am vazut zambetul si lacrima lor de bucurie. Ascult acum noile inregistrari ale lui Ovidiu Homorodean si privesc cu ochii inimii un copil din Orastie care in 2003 participa la festivalul concurs "Felician Farcasiu" la Brad.
Prea tanar pentru glasul plin, frumos timbrat, prea emotionat pentru a-si pune in valoare zambetul frumos. Juriul i-a acordat marele premiu si de atunci din 2003 Ovidiu si-a luat zborul. A evoluat frumos, a avut sansa de a se forma ca artist in acea lume speciala care exista dintotdeauna in zona Hunedoarei. Generatii de interpreti s-au format si se formeaza acolo firesc ... amintiti-va de inegalabilul Dragan Muntean, de Mariana Anghel si Mariana Deac, de acei instrumentisti de clasa grupati in celebrele tarafuri din zona.
In 2003 in concursul "Tezaur Folcloric - Mostenitorii", Ovidiu a facut echipa excelenta cu Alisa Toma si Ovidiu Olari obtinand ropote de aplauze si punctaj maxim nu doar pentru calitatile vocale, repertoriu si tinuta scenica, dar si pentru cunostintele teoretice expuse frumos si elegant, cu convingere si dragoste pentru meleagurile natale.
Iata ca pentru Ovidiu a trecut vremea concursurilor si avem deja certitudini. O certitudine este si acest al doilea CD pe care acum il supune atentiei iubitorilor de folclor. Un manunchi de melodii alese cu grija, purtand vorbe frumoase ... vorbele aduna in cantec multa iubire ... iubire pentru drumurile dese "Din Romos la Orastie", pentru sfaturile si stradaniile parintilor pentru comorile pastrate de bunici in lada de zestre. Cu zambetul lui luminos si plin de tinerete, cu glasul lui din ce in ce mai generos, Ovidiu are acum un loc aparte in concerte si spectacole ... l-am admirat de atatea ori alaturi de Ciprian Roman impreuna cu care a realizat momente excelente bucurandu-se de sustinerea cunoscutei formatii "Doina Crisului" din Brad condusa de prof. Ionel Coza. De fapt impreuna cu acesti minunati instrumentisti a realizat si inregistrarile pentru acest CD. Revin la gandurile de inceput: are talent Ovidiu, i-a dat Dumnezeu glas si e baiat frumos, dar important pentru drumul lui a fost si este felul in care s-a format ... grija si ocrotirea mamei al carei chip il mosteneste, exigenta tatalui, mare iubitor de cantec, artistii pe care i-a avut drept model, sfaturile unui dascal ca Gavril Prunoiu si nu in ultimul rand, faptul ca de mic a ajuns sa faca parte din familia Tezaurului Folcloric. Absolvent al Facultatii de Administratie si Afaceri din cadrul Universitatii din Bucuresti,Ovidiu s-a inscris la master si cu siguranta va merge mai departe. Cu mana pe inima pot sa spun ca e un copil bun Ovidiu al nostru ... un copil bun cu mult noroc.

Marioara Murarescu - Realizator de emisiuni la Televiziunea Romana

 Sursa textului : http://www.ovidiuhomorodean.ro/

vineri, 23 august 2013

GANDURI DE NOAPTE ! - Magdalena Ionita

 
GANDURI DE NOAPTE !

TIMPUL TRECE ATAT DE REPEDE INCAT NU NE DAM SEAMA ,
NOI VREM SA DEVENIM MATURI SA DEVENIM STAPANII NOSTRII
NU NE GANDIM CA LA FIECARE CLIPA TRECUTA NOI PIRDEM CEVA
- INSUSI VIATA NOASTRA.
 Magdalena Ionita
 

duminică, 18 august 2013

Cand.....Dana Dany


Cand...

Cand am venit eu pe pamant 
Habar nu am avut de mine ,
De va fi rau sau va fi bine
Sau ce destin mi se cuvine.

Si merg pe drumul ce il am
Habar nu am ce intalnesc,
Azi poate plang maine zambesc
Dar merg pe drum si multumesc.

Si cand sfarsitul va veni...
Habar nu am ce va mai fi...
De va fi bine...de va fi rau
Eu merg cu drag pe drumul meu!....

vineri, 16 august 2013

Iarta - Cristina Maria Andronic


Iartă

Iartă-mi gura,ce prea multe cuvinte rostește
Și las-o să vorbească,nimicuri să tot spună,
Că prea greu și trist tăcerea-mi glăsuiește
Și-mi face frământarea prea neagră ,și prea dură.

Mai lasă-mi gândul să viseze,la povesti cu noi
Și inima să-mi cânte melodii demult trecute,
Ochii ,să-mi lăcrimeze sperând că vii-napoi
Ca să dăm glas iubirii noastre mute.

Vino, și-ascunde-mă în tine de toamne reci,târzii,
Și dă-mi un strop din a sufletului soare.
La margine de lume să ne trezim ca doi copii
Pășind de mână-n locul,unde dragostea nu moare.

Și iartă,dacă poți,că am uitat ce-nseamnă să iubești,
C-am rătăcit fără speranță pe la străine porți,
Că n-am putut s-aștept pe-o stea, să mă găsești,
Și n-am găsit să pun și flori pe-a vieții sorți.

-Cristina Maria Andronic-

miercuri, 14 august 2013

Daca ... - Remus Brad


Dacă...

Dacă vorbele şi sentimentele tale ar fi boabe dulci de struguri
doar pânzele păianjenilor şi cârtiţele ar umple viile,
suferinţele îmbătate de necaz s-ar aşeza singure pe ruguri,
limpezimea ochilor tăi ar inunda zările
şi eu nu aş mai pribegi prin mlaştini orb cu sufletul,
în căutarea luminii acoperită de neîncredere în inima ta,
visele ar prinde contur, s-ar materializa, iar vuietul
stârnit de uraganul dorinţelor neîmplinite ar înceta;
te-aş purta mereu pe braţe, ca pe un vas de preţ
şi toată iubirea mea ţi-aş întinde-o la picioare
ca atunci când vei dori să mergi, indiferent unde,
aceasta să-ţi fie singura cărare.
 

duminică, 4 august 2013

Castele de nisip pe sanatate


Aparentele insala

castelDe cele mai multe ori lucrurile nu sunt ceea ce par a fi. Aparentele alcatuiesc un adevarat invelis peste acel mic adevar in jurul caruia se cladesc diferite castele de nisip. Romania ultimelor 20 ani a devenit un adevarat castel de nisip. Romania nu mai are economie si oamenii traiesc la limita supravietuirii, dar suntem primii la comenzi la produse de lux. Romania nu mai are agricultura, pe pamantul arabil creste buruiana, dar importa legume din intreaga Europa cu foarte multe chimicale integrate pentru forma si culoare. Romania nu mai are industrie, dar are politicieni care si-ar vinde conationalii oricand  pentru a avea mai multa avere. Romania nu mai are educatie, dar are elevi care nu promoveaza nici macar cei 7 ani de acasa. Romania nu mai are sanatate, dar are in schimb legi care dau dreptul minoritatilor sa-si faca viata asa cum vor. Sunt lucruri pe care le cunoastem cu totii, dar continuam sa ne comportam ca si cand toate ar fi normale.

Departe de normalitate

Nu sunt normale. Suntem pe locul 3 in lume la obezitate infantila si pe locul 5, tot in lume, la decese cauzate de cancer. Remedii naturale? "prostii: am baut ceai de soc si nu am slabit asa cum s-a spus; am mancat telina si nu-s mai potent ca inainte; am baut bulion si mi s-a facut rau; am mancat usturoi si am fost ocolit de oameni" Pastreaza-ti obiceiurile. Du-te si ia medicamente cu pumnul. Consuma numai produse fast-food, bea doar coca cola, dar da-o in clocot inainte, sa vezi cum devine plastelina sau cauciuc vascos, asta ca sa stii ce bei. Nu lua nici o masura in viata ta si continua sa traiesti in acelasi mod.
drapel Efectul va fi catastrofal: vom ajunge pe locul 1 in toate! La prostie, la lipsa bunului simt, la bolnavi netratati, la politicieni corupti, la sosele si autostrazi care se distrug din primavara pina in toamna si invers, la sine furate si, mai ales, la capitolul lipsa sanatatii!

Cobaii Europei

Cobaiul este un animalut de companie frumusel, crescut de mic incepi al indragi si nu-ti vine a mai face experiente pe el. Cine este Cobaiul Europei? Nu va mai lasati pacaliti de toate reclamele de prost gust. Totul este o mare si infama minciuna. Nu lua algocalmin ca e cancerigen, antibiotic primesti daca mergi la doctor si iti da reteta, mai nou bolnavii dependenti de medicamente pentru diverse boli sunt obligati sa si le cumpere 100%. In ce tara traim? Industria farmaceutica in loc sa aduca clarificare in problema dependentei de medicamente se face ca nu vede, sunt prea multi bani in joc ca sa mai conteze viata oamenilor, viata noastra.cobai Nu ma lansez sa zic de vreun medicament, pentru ca ce este scris devine arma si dincolo de moarte, dar pot spune ca manipularea a trecut de mult pragul bunului simt. Invingatorii nu sunt printre noi, oamenii de rand, ci sus la nivelul capetelor "luminate" care taie si spanzura dupa bunul lor plac. Experientele continua pe pielea noastra in fiecare zi, cu fiecare cumparator de medicamente numarul cobailor creste. De ce? Pentru ca nimeni nu verifica nici un fel de informatie, pentru ca lumea nu citeste si nu se informeaza corect, pentru ca fiecare om are un vecin de palier caruia i-a facut bine antibioticul luat intr-o anumita situatie si il recomanda tuturor in toate situatiile. Bing- bangul Londrei sa fie pus in mijlocul tarii, sa-l auda toata lumea si nu cred ca s-ar strange 100 de oameni sa se intrebe, dar asta ce cauta aici? Da, stiu, ceea ce citesti te umple de revolta. Te umple de acea fraza "sa ajung pina la final sa vad ce mai zice...ca zice bine". Pentru cine traiesti? Pentru cine lupti cu toate acestea? S-au dat rezultatele la bacalaureat. 55% promovabilitate. Din 160000 de elevi inscrisi, 10000 nu s-au prezentat, iar din cei ramasi au luat bacalaureatul un pic mai bine de jumatate. Mie mi s-a innegrit sufletul cand am citit aceasta stire. Invatamantul, in forma actuala, este o crima, o modalitate de a tampi copii, de ai imbeciliza si cei care au realizat acest asa zis "invatamant modern" sunt niste criminali. Dar pentru noi, romanii, totul pare normal. Ii lasam sa faca ce vor, in loc sa dam cu ei de pamant. Scolile de meserii au disparut si forta de munca nu este calificata, nu te angajeaza nimeni daca n-ai experienta. Cursurile practice au disparut. Criza fortei de munca calificate se vede in toate domeniile.carte1 Cum sa fii sanatos daca pe toate tembe-televiziunile sunt reclame cu produse fast-food, produse pline de grasimi saturate, produse care creaza dependenta, inclusiv medicamente, reclame la cafea, alcool, sucuri 100% chimice , iar cititul si informarea nu sunt sportul nostru national sau cel putin nu cat ar trebui. Pe de o parte ne meritam soarta, dar viitorul copiilor nostrii depinde de noi, daca nu facem nimic acum atunci va fi mult mai rau si viata mult mai scurta. Suntem piata de desfacere a intregului gunoi din lume, suntem cobai la analizele si testele altora, suntem ceea ce am devenit, pas cu pas...prin ignoranta, prin delasare, prin tacere si fals interes. Dezgustul pentru tot ce se intampla a ajuns la cel mai inalt nivel. Traim de pe o zi pe alta din toate punctele de vedere si este trist ca sunt pline spitalele de oameni bolnavi care nu mai stiu ce sa faca pentru a le fi bine! Nu mai stiu ce sa creada si mai ales pe cine. Scopul si tinta mea in acest loc nu sunt pentru a te enerva mai mult decat esti, dar te rog sa retii, sa te informezi si sa actionezi corect: 95 % din bolile existente pot fi prevenite prin informatie si educatie, iar alimentatia este factorul de decizie care adevereste aceste spuse! Daca esti un cititor nou al acestui blog....rasfoieste-l pe indelete, iar daca esti tu, acel cititor fidel pe care-l stiu, actioneaza.

"Fiecare calatorie de 1 mila sau 1000 de mile, incepe cu primul pas."

http://remediesnaturist.com/castele-de-nisip-pe-sanatate/