12.000 de euro costă Ziua Naţională la Alba Iulia

Steaguri, dansuri populare şi mâncăruri tradiţionale gratuite. Cu asta s-au pregătit autorităţile din Alba Iulia pentru Ziua Naţională. Toate manifestările pregătite pentru azi au costat circa 12.000 €, Guvernul oferind din suma totală 10.000


.

Toate străzile din Alba Iulia au fost împânzite, zilele trecute, cu steaguri naţionale şi cu cele ale Uniunii Europene, dar şi cu multe corturi, unde participanţii la manifestările de astăzi se pot delecta cu mâncăruri tradiţionale.

6.800 de oameni ai legii, mobilizaţi

Din programul stabilit de autorităţi, nu lipsesc dansurile populare, concertele, discursurile politice, dar şi o slujbă religioasă la care vor participa numeroşi politicieni. Pentru organizarea acestor activităţi, Primăria Alba Iulia a primit de la Guvern 10.000 de euro, contribuţia locală fiind de doar 2.000.

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a anunţat ieri că va mobiliza aproximativ 6.800 de poliţişti, jandarmi şi pompieri pentru a asigura ordinea la manifestările din toată ţara organizate astăzi, de Ziua Naţională. În Bucureşti, vor acţiona peste 1.300 de lucrători ai MAI, iar la Alba-Iulia vor fi peste 800 de poliţişti, jandarmi şi pompieri. Celelalte forţe de ordine vor fi împărţite în alte localităţi în care vor avea loc manifestări.



Au dezvelit bustul lui Păunescu

Admiratorii lui Adrian Păunescu s-au strâns la inaugurarea bustului poetului,foto Bustul poetului Adrian Păunescu, care a murit pe 5 noiembrie, a fost dezvelit, ieri, la Alba Iulia, evenimentul fiind integrat în serbările dedicate Zilei Naţionale. La ceremonie au luat parte oficialităţi locale şi membri ai Cenaclului Flacăra.



Suceveanca Florica Bezerghean (57 de ani) ne-a arătat drapelurile arborate la intrarea în casă Ţin drapelul arborat mereu.

O familie din Suceava dă dovadă de un patriotism exemplar. Florica şi Constantin Bezerghean, de 57 şi, respectiv, 70 de ani, ţin arborat drapelul României la intrarea în casă tot timpul anului, nu doar în preajma Zilei Naţionale.

“Avem de trei ani steagul acesta, pe care l-am cusut personal. Americanilor, germanilor sau francezilor nu li se pare deplasat să ţină steagul naţional în casă”, ne-a spus Florica.



1 Decembrie cu ninsori şi cu polei

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori, de vânt şi de polei, valabilă până mâine dimineaţă, la ora 8.00. Atenţionarea e dată pentru regiunea Moldova şi zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali.



http://www.libertatea.ro/stire/12-000-e-costa-ziua-nationala-la-alba-iulia-313017.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!