duminică, 12 decembrie 2010

VIATA TINERILOR ROMANI: SEX NEPROTEJAT SI DROGURIAproape jumatate dintre tinerii romani fac sex neprotejat, 40% considera ca drogurile usoare nu sunt nocive, iar 15,6% s-au gandit sa se sinucida, potrivit unui studiu desfasurat saptamana trecuta pe platfoma online de socializare Netlog.

Tinerii, tinta bolilor cu transmitere sexuala si a traficantilor de droguri

Jumatate dintre tinerii care au participat studiu au declarat ca practica sexul neprotejat, risca sa devina prada traficantilor de droguri, au ganduri suicidale
Mi mult, aproximativ 45% dintre tinerii romani intervievati par sa ignore riscurile unei sarcini nedorite si chiar pe cele ale contractarii BTS (boli cu transmitere sexuala), acestia declarand ca practica sexul neprotejat mereu (32,7%) sau de pana la 3-5 ori pe luna (peste 12 procente), relateaza MEDIAFAX.
Tinerii care au declarat ca se protejeaza au mentionat ca folosesc pilule contraceptive sau prezervativ.
Totodata, majoritatea respondentilor au afirmat ca si-au inceput viata sexuala dupa 16 ani (60,6%), 2 din 10 - intre 14 si 16 ani (20,6%). 71% dintre tineri si-au cunoscut partenerii online.Zeci de mii de tineri bolnavi de SIDA
In prezent, in evidentele Compartimentului pentru Monitorizarea si Evaluarea infectiei HIV/SIDA - INBI "Prof. Dr. Matei Bals" sunt inregistrate 16.433 de cazuri HIV/SIDA, virus transmis in majoritatea cazurilor prin contact sexual, mai exact 80% dintre cei diagnosticati in prima jumatate a anului.

Cu toate acestea, numarul total al celor infectati cu HIV si al bolnavilor de SIDA se apropie de 75.000, potrivit estimarilor Asociatiei Romana Anti-SIDATinerii romani se gandesc la sinucidere
Tinerii romani nu exclud nici consumul de substante narcotice. Astfel, mai mult de 4 din 10 respondenti (41%) pot deveni tinte usoare pentru traficanti, intrucat nu considera nocive drogurile usoare de tipul tigarilor cu marijuana (17%) si chiar sustin ca se exagereaza privind efectele consumului de narcotice (alte 16 procente), in timp ce peste 8% marturisesc ca au prieteni narcomani.
3 din 10 respondenti s-au gandit la sinucidere
Pe de alta parte, 3 din 10 respondenti au confirmat ca s-au gandit sa se sinucida (15,6%) sau ca nu exclud aceasta posibilitate in viitor (13,3%). Anul trecut, Institutul National de Medicina Legala (INML) a raportat, la nivelul intregii tari, 2.853 de sinucideri, in crestere cu 5 procente fata de anul precedent.
In ceea ce priveste sursele de informare, 41,5% declara ca folosesc toate tipurile de media, 24,6% consulta sursele de pe internet, 17,2% - internet si TV, iar 11,3% - forumuri si retele de socializare online si, rar, de pe portalurile de stiri.
In plus, circa 4 din 10 respondenti nu isi amintesc cand au citit ultima oara o carte, 6 din 10 (55,6%) nu ar vota cu niciunul dintre politicienii cunoscuti, iar intre destinatiile preferate pentru emigrare se afla Statele Unite ale Americii (37%) si Europa de Vest (16,8%).
Chestionarul a fost initiat de Netlog, o retea de socializare online disponibila in 37 de tari, care in Romania numara 1,6 milioane de membri. La chestionar au participat 1.019 romani, cu varste intre 17 si 25 de ani.Sursa: 9am.ro
http://healthy.kudika.ro/articol/healthy~familie/1878/slideshow/viata-tinerilor-romani-sex-neprotejat-si-droguri.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu