Dupa 20 de ani sau "Bisturiul penitei"

In Romania se scrie mult.Uneori fad,fara stralucire,alteori cu inima si curaj.
Exemple pot fi gasite cu usurinta in ce priveste prima categorie insa pentru cea de a doua este necesara o documentare minutioasa.
Cautam > gasim !

Ramona Balutescu
"In toamna trecuta am intrat in al 20-lea an de presa. Sper sa mai prind macar alti 20."

Ceilalti 20 de ani au inceput, Ramona !
" ( ... ) Ramona lucrează în presă de 20 de ani, dintre care 15 au fost au fost dedicaţi şi jurnalismului despre lumea medicală. Transplantologia, medicina de urgenţă, ambulanţa, psihiatria, chirurgia cardiacă sunt domeniile cărora Ramona Băluţescu le-a acordat, până acum, numeroase articole. Participantă la congrese şi diverse alte întâlniri pe teme medicale, în ţară şi străinătate, dar şi la intervenţii chirurgicale, jurnalista a scris, de-a lungul timpului despre spitale, proceduri, legislaţie, nereguli şi, mai ales, a făcut portrete de medici.
   Articolul pentru care ziarista timişoreancă a fost nominalizată la prestigiosul premiu( n.n.  Gala Medica 2012 ) a apărut în www.oradeapress.ro, iar „acţiunea” sa se desfăşoară în Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Cardiologie din Timişoara, în timpul unei intervenţii pe cord a profesorului dr. Marian Gaşpar.


   Ramona Băluţescu pregăteşte o expoziţie cu fotografii din sălile de operaţie de la intervenţii pe cord, expoziţie în care pozele vor fi prezentate în paralel cu fragmente din articole. ( album foto )




Ramona Băluţescu a absolvit Universitatea de Vest din Timişoara, sectia Jurnalistică şi Engleză. În 1994 a primit o distincție pentru merite în slujba pacii, în Bosnia. În 1996 a fost singurul ziarist european ales de “Freedom Forum”, Arlington, SUA, între cei mai promițători tineri jurnalisti din lume. În 2003 a primit un premiu pentru proza la un concurs național din Calafat, cu un reportaj amplu despre Serviciul de Ambulanță din Timișoara. În 2010 a primit o bursa de studii pentru un curs de comunicare, la Roma, la Universitatea Pontificală Santa Croce. În 2011 a primit un premiu pentru recenzie, la concursul anual FAB3 al Librariilor Humanitas, cu o lucrare despre Yasunari Kawabata" ( http://oradetimis.oradestiri.ro/timisoreanca-ramona-balutescu-nominalizata-la-premiile-gala-medica-2012-sectiunea-jurnalism-online/actualitate/2012/05/31/ )

Daca am lasa acest articol asa cum este acum, atunci cei care vor citi ar putea crede ca Ramona Balutescu este un jurnalist axat doar pe subiecte medicale. Ar fi total eronat.Nu cred ca ii scapa ceva ce este dincolo de normal ,greselile si reaua vointa manifestate de societate sunt sub penita jurnalistei indiferent de cine si unde schioapata.
 Un capitol important din cariera jurnalistica a Ramonei Balutescu s-a scris in timpul razboiului din Bosnia : "Vecinul meu, lunetistul"


 "Dintr-un spital din Romania a mai zbughit-o un inger catre cer" - povestea celui de langa noi .


 Amintesc un episod nu tocmai fericit pentru Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, atunci cand ... >citeste aici< sau "Cazul Corneanu" si >aici<


   Nici cotidianul nu lipseste din viata jurnalistei .Cati dintre noi nu a vazut un porumbel sau o alta vietate in suferinta si cati au actionat ?


Masacru asupra porumbeilor din Timişoara nu a lasat-o indiferenta >citeste aici<
Anul trecut Ramona Balutescu a transmis o corespondență în direct de la Slujba de beatificare a fericitului Ioan Paul al II-lea, de la Vatican, din Piata Sf. Petru  >citeste aici<


 Si putem continua ! Insa ne vom intoarce pentru o vreme la motivul pentru care Ramona Balutescu a fost nominalizata la Gala Medica 2012

 Multe din clipele,zilele si noptile ( cand a fost cazul ) ale jurnalistei s-au petrecut in salile de operatie sau in preajma lor.
A scris mult pe aceasta tema a aratat durut de limpede ce se petrece acolo si ne-a dat motivul lacrimii de durere dar si a zambetului de speranta .
 Cu un realism rar intalnit Ramona Balutescu nu s-a sfiit sa "atace" subiectul.


Amintim doar cateva din aceste articole  :
- Stai cu noi, cu tot cu inima ta!
- „Femeie, dă-ne inima copilului tău!” – și foarfeca lui Atropos, ce remaiază vieti
- Cum am invitat Festivalul de Film din Venetia să treacă de film, spre viată

 

 Am avut sansa si onoarea de a dialoga cu Ramona si trebuie sa subliniez ceva important > nu s-a crezut niciodata un fel de "Ioana d'Arc" ci un om normal, vertical, cu bunele si mai putin bunele ei. Un om care, nu doar profesional vorbind ... ARE CEVA DE SPUS - ATUNCI CAND ESTE DE SPUS .




A trecut ceva timp de cand am avut prima ocazie placuta de a o avea in direct la Radio Sufletel .
 Iata ca timpul s-a copt si pentru cea de a doua emisiune in care invitatul special va fi jurnalista
Ramona Balutescu

 Maine 18 octombrie 2012 incepand cu ora 22.00
Radio Sufletel a programat o emisiune speciala care se va numi chiar asa
Dupa 20 de ani sau "Bisturiul penitei"

>Aici< puteti citi cateva din articolele scrise de Ramona Balutescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!