Cum sa aveti grija de trandafiri





Cum sa aveti grija de trandafiri


Despre trandafiri se stie ca sunt plante greu de ingrijit. Dar la urma urmei sunt doar niste tulpine. Unii trandafiri au nevoie de mai multa atentie decat altii dar uneori chiar si un incepator poate cultiva trandafiri.

 
 Ingrijirea trandafirilor primavara  
 Pasi  
  1. Taiati trandafirii primavara devreme atunci cand acestia incep sa arate semne de crestere, de obicei sub forma de umflaturi rosii. Aceste umflaturi vor deveni ramuri noi.
  2. Taiati orice ramuri ce par ranite. Apoi taiati toate tulpinile, lasand doar 4 sau 5 ce par sanatoase, toate avand grosimea unui creion.
  3. Taiati o tufa de trandafiri cu 1/3 sau ½ in functie de cat de inalta este aceasta. Faceti aceste taieturi deasupra unui bulb ce este orientat in afara. Astfel noul boboc va creste in sus si in afara lasand centrul trandafirului deschis, creand astfel o forma mai frumoasa.
  4. In timpul sezonului de crestere incercati sa asigurati ingrasamant. Trandafirii sunt plante care necesita multe resurse si au nevoie de o gramada de elemente nutritive pentru a creste si pentru a face flori. Una din cele mai simple metode este de a cumpara un ingrasamant cu eliberare treptata. In caz contrar puteti aplica un ingrasamant lichid la fiecare 3-4 saptamani, in timpul sezonului de crestere.
  5. Udati in mod regulat. Trandafirii au nevoie de o sursa regulata de apa in timpul sezonului de crestere. In zonele mai aride ale tarii daca aveti mai multi trandafiri puteti instala un sistem de irigare.
 Sfaturi  
  • Pentru a face taieturi exacte folositi foarfeci ascutite. Pentru a taia ramuri ce au o grosime de peste 1.5 cm folositi o foarfeca cu manere lungi.
 Atentie  
  • Daca trandafirul dvs este unul care se intinde mult taiati cu grija. Unii trandafiri vor inflori numai pe tulpini vechi de anul trecut.
  •  
  •  
 Ingrijirea trandafirilor pe timpul verii  
 Pasi  
  1. Puneti un strat protector. Trandafirii vor avea foarte putine plante daunatoare si solul va fi umed daca folositi un strat protector. Puneti un strat de 5 cm de ingrasamant organic sau de material biodegradabil.
  2. In cazul capetelor moarte, va trebui sa taiati capetele uscate pentru a incuraja cresterea unor capete noi. In timp ce unii trandafiri infloresc doar o data in iunie altii se inmultesc si infloresc pe tot parcursul sezonului.
  3. Pulverizati. Daca trandafirul dvs are boli sau este atacat de insecte este posibil sa vreti sa le rezolvati pulverizand diverse solutii. (Insa mai intai incercati sa taiati portiunea infectata dupa care curatati bine planta cu furtunul cu apa). Daca alegeti varianta de a pulveriza mai intai identificati problema taind partea bolnava si ducand-o la un centru specializat unde personalul va poate prescrie solutia necesara.
  4.  
  5.  
 Atentie  
  • Multe pesticide si ierbicide facute pentru trandafiri sunt organice. Cititi cu atentie etichetele si intrebati daca solutia este organica. Insa chiar si aceste solutii organice pot fi toxice atunci cand sunt folosite in mod necorespunzator, asa ca urmati instructiunile de pe ambalaj.
 Ingrijirea trandafirilor pe timp de toamna si iarna  
 Pasi  
  1. Nu mai dati ingrasamant trandafirilor inca de la inceputul toamnei, cu cel putin o luna de primul inghet. Daca dati ingrasamant in continuare, trandafirii vor produce noi boboci ce vor ingheta iarna.
  2. Protejati trandafirii. Daca temperaturile sunt foarte scazute, este recomandat sa acoperiti zona tulpinei cu cativa centimetri de pamant. Daca vremea foarte rece se mentine pe o perioada indelungata este bine sa inveliti intreaga planta cu o folie de protectie.
  3.  
  4.  
 Atentie  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!