vineri, 4 iulie 2014

~~~ ZIUA QUEEN ~~~


 Adam Lambert 
 solistul trupei 
Queen
?!?


 Roger Taylor "A evoluat mult si a devenit un foarte bun interpret cu o voce uluitoare. Ne-ar placea sa lucram din nou cu el. Nu am semnat deocamdata un contract, insa vorbim deja despre datele unor viitoare concerte live".
 Roger Taylor

 


 Adam Mitchel Lambert, nascut pe 29 ianuarie 1982, este un cantaret si actor american originar din Los Angeles. 
In mai 2009, el a terminat pe locul al doilea in finala celui de-al optulea sezon al emisiunii "American Idol". Adam Lambert este, totodata, unul dintre putinii artisti pop care a anuntat in mod public ca este homosexual si a reusit sa isi inceapa totusi cariera cu un contract semnat cu o casa de discuri majora din Statele Unite.

  Queen a lansat 15 albume pana la destramarea sa, in 1991, dupa decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA. La o zi dupa ce a anuntat in mod public ca era bolnav de SIDA, Freddie Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991, la varsta de 45 de ani.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" si "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat in panteonul rockului si o noua generatie de artisti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters si Muse, revendica influenta trupei Queen.

Concertele in care Mercury canta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente de antologie. Iar "We Will Rock You", comedia muzicala lansata in 2002, pe baza hiturilor trupei, a fost pusa in scena in lumea intreaga si se joaca inca in teatrele londoneze.

Viata fara Mercury a fost dura pentru colegii sai din trupa Queen, care au incercat in van sa taie cordonul ombilical. Brian May si tobosarul Roger Taylor au invatat, insa, in cele din urma, sa administreze aceasta mostenire muzicala, fara basistul John Deacon, care a decis sa-si intrerupa cariera.

In 2005, ei au decis sa se reuneasca si sa cante impreuna cu Paul Rodgers, fost membru al trupei Free, dar sub o titulatura putin diferita - "Queen + Paul Rodgers".

Acest proiect muzical a avut ca rezultat un nou album, lansat in 2008, "The Cosmos Rocks", urmat de un lung turneu european. Insa, in cele din urma, Rodgers si-a reluat cariera solo.

La concertele lor au participat sute de mii de spectatori - de exemplu, in Ucraina au fost 350.000 -, semn ca Freddie Mercury si trupa sa ocupa inca un loc particular in universul rock.

Una din cele mai de succes trupe, cu vanzari de peste 150 de milioane de discuri, Queen a fost inclusa in 2001 in Rock and Roll Hall of Fame, iar in octombrie 2002, a primit propria stea pe celebrul bulevard din Hollywood, Walk of Fame, alaturi de Beatles, fiind singurele doua formatii din afara teritoriul SUA recompensate cu o asemenea onoare."
( sursa : http://lifestyle.bzi.ro/adam-lambert-va-fi-solistul-trupei-queen-13447

Will You Remember !!! 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu