" CANDVA ROMANIA ERA PRIVITA ALTFEL,CANDVA ROMANIA ERA RESPECTATA ! "

Crina Coco Popescu, în vârstă de 15 ani, ar putea deveni prima alpinistă din lume care a urcat pe cei mai înalţi vulcani. Expediţia „Antarctica 2010“ este prima în care tânăra nu va urca alături de tatăl ei, de la care a moştenit pasiunea pentru munte şi care-i este antrenor.

Crina Coco Popescu pleacă în decembrie să escaladeze cele mai înalte vârfuri din Antarctica, vulcanul Sidley (4.181 de metri) şi muntele Vinson (4.897 de metri).

Dacă-i va reuşi ascensiunea pe Sidley, va deveni prima femeie din lume care a încheiat circuitul celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent (Seven Volcanoes), avându-i deja în palmares pe ceilalţi şase. Iar ascensiunea pe Vinson o va duce la un singur munte distanţă de încheierea circuitului celor mai înalte vârfuri din lume (Seven Summits), scrie Adevărul.

Alpinista va pleca în expediţie alături de tatăl ei, Ovidiu Popescu, şi de un coleg de la Clubul Montan Altitudine, Radu Teodorescu. Va ajunge în Punta Arenas din Chile la 26 decembrie, iar după trei zile în care vor fi verificate echipamentele şi va face o vizită medicală amănunţită, Coco se va despărţi de cei doi alpinişti români şi va face echipă cu alpinistul rus Alex Abramov, preşedintele 7 Summits Club, care organizează expediţiile.


Ascensiunea pe Vinson este programată între 29 decembrie 2010 şi 12 ianuarie 2011, iar cea pe Sidley, între 12 şi 14 ianuarie.



Dacă expediţia din Antarctica va fi o reuşită, Crina Coco Popescu îşi va adăuga în palmares încă două vârfuri pe care a obţinut recorduri de vârstă, pe lângă cele şase pe care le-a realizat deja. Ambiţia cea mai mare, pe care o are de la vârsta de 13 ani, este să termine şi circuitul Seven Summits.
Cel de-al şaptelea vârf pe care trebuie să-l cucerească este Everestul (8.844 de metri), cel mai înalt din lume. La întoarcerea din Antarctica, alpinista va începe antrenamentul de altitudine în America de Sud, pentru că în perioada mai-iulie 2011 are planificată expediţia pe Everest


http://www.infoportal.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!