Insulele Canare - Tenerife

Cea mai mare insulă este Tenerife, care are 2052 km2, iar cea mai mică insulă este
Roque del Oeste, care de fapt este numai o stâncă lingă insula Graciosa. Cea mai mică
insulă locuită este Isla de los Lobos pe care trăieşte numai o singură familie.



Insulele Canare din punct de vedere administrativ aparţin de Spania, iar geografic aparţin de Africa . Insula Fuerteventura este care se află cel mai aproape de Africa , la circa 100 km.



În ciuda faptului că toate insulele sunt de origine vulcanică sunt foarte diferite unul de altul, ca exemplu pe insula Tenerife domină munţii înalţi iar pe insula Lanzarote domină munţii mai puţin stâncoşi şi mai puţin înalţi.






Cel mai înalt punct de pe insulele Canare, care de fapt este şi cel mai înalt punct din Spania, este Pico del Teide de 3718 metri. Vârful muntelui este acoperit de zăpadă timp de mai multe săptămâni în timpul "iernii" , şi în aceeaşi timp pe plajele de pe partea sudică turiştii se bucură de temperaturi de 25- 28 grade C .



pico del teide de 3718 metri.



playa fanabe

Temperatura apei Oceanului nu este chiar caldă dar oricând este intre 20-23 grade C.

Insula Lanzarote este cel mai secetos, Gran Canaria cel mai urbanizat, La Palma cel mai verde, El Hiero cel mai izolat, iar cel mai bogat în frumuseţile naturale este La Gomera.

Din punct de vedere administrativ Insulele Canare sunt împărţite in două părţi. Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria aparţin de Las Palmas de Gran Canaria, iar La Gomera, El Hierro, La Palma şi Tenerife aparţin de Santa Cruz de Tenerife.

Populaţia totală a insulelor este în jur de 1.5 milioane, din care o treime trăieşte pe insula Gran Canaria. Băştinaşii de pe insule sunt prietenoşi în general, dar în locurile unde s-a dezvoltat turismul ei sunt mai puţin cu încredere in oameni.

Veniturile principale derivă din turism, agricultură şi comerţ. Se cultivă in cantităţi mai însemnate cum ar fi :banane, roşii, tutun etc. Este foarte cunoscut şi cultura de vinuri din Tenerife .








Locuitorii insulelor adoră sărbătorile locale care ţin de obicei minimum trei zile. Majoritatea festivităţilor ţin de religie, şi in acea vreme de la mic la mare se îmbracă costumele locale tradiţionale, şi se servesc mâncăruri tradiţionale.







santa cruz-tenerife



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!