sâmbătă, 9 octombrie 2010

Nicu Mâţă s-a născut la 23 noiembrie, 1988 în satul Năvârneţ, raionul Făleşti, judetul Bălţi, în familia lui Ion şi Vera Mâţă. Îşi petrece copilăria la Năvârneţ, o localitate pitorească din lunca Prutului, înconjurată de păduri şi scăldată de ape.
Între 1994 – 2005 este elev la Liceul Teoretic ’’Ştefan cel Mare şi Sfânt’’ din localitate.
În prezent este student al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, Catedra Istoria Muzicii şi Folclor, secţia Canto Popular,anul IV.
Prima iesire pe scenă a fost la vârsta de patru ani, a interpretând cântecul Ionel, băiat frumos”.
În anul 2010 înregistrează câteva piese cu Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii”, dirijată de maestrul Corneliu Botgros.

Premii obţinute:
Marele Premiu la Festivalul Naţional ‘’Nicolae Sulac’’ Chişinău, Republica Moldova (2009)
Marele Premiu la Festivalul Internaţional ‘’În grădina cu flori multe’’ Cernăuţi, Ucraina (2007)
Premiul I la Concursul Naţional al Interpreţilor Cântecului Folcloric ‘’Tamara Ciobanu” , Premiul „Mihai Ciobanu” in cadrul aceluiaşi concurs Chişinău, Republica Moldova (2006)
Premiul I la Festivalul Cântecului Popular „Satule, mândră grădină” Botoşani, România (2010)
Premiul II la Festivalul Internaţional de Muzică Populară „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” Brăila, România (2010)
Premiul II la Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” Alba Iulia, România (2010)


 Imi amintesc inceputul colaborarii cu acest tanar roman ... ce clipe de neuitat..
 Ascultasem doia de jale interpretata de el si nu pot sa nu recunosc ca lacrimi mi-au inundat obrajii.Un glas deosebit ,o interpretare deosebita .
 Atunci insa cand am avut ocazia sa vorbesc cu el ( si multumesc din suflet si pe aceasta cale surorilor Elena si Viorica Lupu din Chisinau pentru implicare ) atunci..am descoperit si un suflet minunat.
 Mult succes drag ROMAN !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu