1 Decembrie pentru unitate naţională. CSBB organizează săptămâna României





Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din cadrul Ligii Studenţilor din Galaţi anunţă deschiderea oficială a proiectului “Săptămâna României”.

Ţinând cont de importanţa zilei de 1 decembrie pentru toţi românii, C.S.B.B dedică o serie de evenimente cultural, artistice, educative, distractive adresate studenţilor basarabeni şi bucovineni din centrul Universitar “Dunărea de Jos” din Galaţi. Prin implicarea acestora în activităţile din cadrul proiectului „Săptămâna României”, dorim ca tinerii români de pretutindeni, veniţi la studii în Galaţi, să înţeleagă semnificaţia zilei de 1 decembrie 1918.

din cadrul proiectului:

Vineri 25 noiembrie – Lansarea EP-ului “Aproape” a formaţiei PARALELA 47 în Club S. Eveniment oferit de către Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Galaţi şi Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi în cadrul Festivalul National Studenţesc de Muzică Rock “S-Live” Ediţia a V-a. Vor evolua trupe de muzică rock din ţară Almost in Range – Iaşi, D.O.N. – Galaţi, Equilibricks – Galaţi, Faceplant – Timişoara, F.A.N. – Braşov, Greenish – Galaţi, Zadar - Alba Iulia. În încheiere vor evolua cei de la formaţia COMPACT.
24, 26, 27 noiembrie cu sprijinul Consiliului Local al Primăriei Galaţi, grupuri de studenţi basarabeni vor merge organizat la patinoarul din Galaţi.
Sâmbătă 26 noiembrie – Training “Comunicare şi Relaţionare”, “Comunicare organizaţională”.
Duminică 27 noiembrie - Cu sprijinul conducerii muzeului de istorie din Galaţi, basarabenii vor avea ocazia sa viziteze Muzeu Casa Cuza Vodă din Galaţi şi să asiste la o expunere a evenimentelor ce au contribuit la Momentul 1 decembrie 1918.
Miercuri 30 noiembrie plecare în capitala de suflet a românilor de pretutindeni – Alba Iulia, unde tinerii basarabeni şi bucuvonineni vor fi prezenţi la manifestările prilejuite cu ocazia zilei de 1 decembrie – ziua tuturor românilor.

Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Galaţi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ligii Studenţilor dovendind în mod clar că studenţii basarabeni şi-au asumat statutul de parteneri şi colegi ai studenţilor români. Această alegere este salutată atât de studenţii români cât şi de mediul universitar în ansamblul lui, care a înţeles la adevărată ei valoare aceastăalegere a studenţilor basarabeni.

În cei 15 ani de activitate Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni , cu ajutorul Ligii Studenţilor , a desfăşurat atât activităţi de promovare a românismului şi europenismului în rândul studenţilor basarabeni de o parte şi de altă a Prutului cât şi activităţi de reprezentare a acestora , activităţi culturale , sportive etc.


http://csbb.lsgalati.ro/Noutati/Romanii-de-Pretutindeni/1-decembrie-pentru-unitate-nationala.-CSBB-organizeaza-saptamana-Romaniei.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!