Mâna cerşetorului este mâna lui Hristos

Am descoperit de curând site-ul imparte.ro. Sunt prezentate acolo multe cazuri de persoane bolnave care cer ajutor. Oameni care suferă de boli incurabile sau nu mai au unde să locuiască, familii cu copii mici bolnavi. Sunt mulţi care se îndoiesc de veridicitatea acestor cazuri, dar ne mai mira ceva când vedem în fiecare zi la televizor situaţia grea prin care trec românii şi starea sistemului de sănătate din România? De asemenea, pe acest site există un loc unde fiecare poate face o donaţie, de orice fel iar cineva sigur va accepta şi va primi cu bucurie oferta. Se poate dona orice: mobile, jucării, alimente, cărţi, bani, electronice. Cineva sigur vă va răspunde la mesaj. Cineva sigur are nevoie de ajutorul tău!
Ieri am postat un anunţ că donez jucării unei familii sărace. În mai puţin de o oră, mi s-a răspuns la mesaj. O doamnă care suferea de cancer vroia jucăriile pentru cei trei copii ai ei, pentru că nu aveau multe posibilităţi. Vă garantez că orice aţi oferi, cineva va primi cu plăcere.
Acum stau şi scriu în faţa calculatorului dar dacă îmi întorc privirea spre camera mea, descopăr numeroase obiecte de care nu mă mai folosesc. De exemplu cărţi, pe care le-am citit iar acum îşi aşteaptă următorul stăpân. Nu sunt egoistă că nu le dau altcuiva? Sau haine. Haine care aproape că nici nu mai încap în şifonier, însă continui să le păstrez pentru că “poate vreodată o să le port “. Câţi îngheaţă de frig în acest moment şi hainele mele i-ar ajuta?
Probabil că toţi avem prin casă astfel de lucruri nefolositoare, haideţi să ne gândim bine ce ne trebuie şi ce nu, iar ce este de prisos să oferim altcuiva. Un om sigur are nevoie de ceva de-al nostru chiar în acest moment. Iar Domnul este gata să ne răsplătească pentru fiecare faptă bună!
Putem în fiecare zi să ajutăm atâtea şi atâtea persoane, trebuie doar să fim mai atenţi cu cei din jur. Nu vă fie ruşine să le zâmbiţi oamenilor pe lângă care treceţi pe stradă, mai ales copiilor care sunt mai puri şi mai deschişi spre afecţiune. Seara când ajungeţi acasă îmbrăţişaţi-vă familia, ca şi când n-aţi mai văzut-o de mult timp. În drum spre şcoală sau servici, ridicaţi-vă ochii şi spre cel care stă cu mâna întinsă la marginea drumului. Daţi-i o parte din banii sau mâncarea dumneavoastră pe acea zi. Am observat ca mulţi cerşetori nu mai cer cu voce tare ci stau liniştiţi într-un colţ, aşteptând mila trecătorilor. Probabil că li s-au aruncat atâtea priviri urâte şi de dispreţ încât au încetat să mai “deranjeze”cu rugăminţile lor în numele Domnului. Însă dacă te apropii cu un bănuţ şi o privire caldă, vei auzi imediat cum o roagă pe Maica Domnului să te ajute şi să te păzească.
Cu adevărat mâna întinsă a unui cerşetor este mâna întinsă a lui Hristos care încearcă să ne ridice din mocirla patimilor, a lăcomiei şi a iubirii de arginţi.
Putem învăţa atât de multe de la oamenii săraci. Trebuie să învăţăm să ne mulţumim cu puţin şi cu strictul necesar. O viaţă simplă este bineplăcuta Domnului. Trebuie să învăţăm smerenia. În mândria care ne înconjoară zi de zi, fiecare vrea să arate cât mai bine, să-şi arate statutul social înalt. Câţi dintre noi am avea atâta umilinţă şi smerenie încât să stăm la colţ de stradă cerând milă? Iar dacă nu suntem încă smeriţi şi nu am ajuns la iubirea desăvârşită, măcar să-i respectăm pe aceşti oameni. Pentru că Dumnezeu îi iubeşte ca şi pe noi. Să luăm aminte la săracul Lazăr care a ajuns în Rai şi să nu-l urmăm pe bogatul nemilostiv, ci să fim milostivi precum Domnul Dumnezeu este cu noi.
Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui.
(Badea Patricia Elena)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!