vineri, 19 septembrie 2014

~ La multi ani Ovidiu Furnea ! ~Ovidiu Furnea s-a născut la data de 19 Septembrie 1989 în Târgu Mureș și locuiește în Orașul Ungheni, un loc frumos și bogat, unde râul Mureș iși croiește calea prin mijlocul orașului, împrațindu-l în două.
Înca de mic a descoperit darul primit de la Dumnezeu și de la părinții săi Ovidiu-Dorin și Maria-Olivia, tocmai de aceea a început să cânte și să încante inima oamenilor înca de la grădinița.

La data de 1 August 2003 s-a înființat Ansamblul Folcloric "HORA" - Ungheni, la inițiativa managerului Căminului Cultural Ilie Ilieș, care este și in prezent coregraful ansamblului, dată la care s-au înscris in ansamblu mulți tineri ai satului printre care și Ovidiu Furnea, doar în calitate de dansator urmând ca în anii urmatori să fie atât dansator cât și solist al ansamblului. După 10 ani de dansuri și cântece Ovidiu a decis să renunțe la dansuri în favoarea cântecului, astfel devenind unul dintre tinerii interpreți valoroși ai Zonei Etnofolclorice " Câmpia Mureșeana " care cuprinde toate localitațile din partea vestica a Județului Mureș.
Școlarizarea în domeniul muzical a fost realizată la Școala Populară De Arte din Târgu Mureș având ca profesor pe minunata și îndrăgita interpretă de muzică populară Dorina Oprea. A participat la diferite festivaluri pentru tinerii interpreți ai țării avand ca scop promovarea și valorificarea culturii tradiționale unde a obținut numeroase premii, făcând astfel cinste zonei folclorice de unde provine! De asemena a mai participat la o mulțime de emisiuni și spectacole televizate, atât in țara cât și în străinătate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu