vineri, 19 septembrie 2014

~ Lavinia Goste si Marius Zorila ~


Lavinia Goste si Marius Zorila, alaturi de cea mai tanara orchestra de folclor, “Orchestra Nationala Valahia”, vin in atentia publicului cu noi melodii de folclor.In cei doi ani de intense activitati impreuna, Lavinia Goste si Marius Zorila au colindat tara in lung si-n lat, la toate evenimentele de gen din tara, unde au obtinut premii si felicitari pentru prezentarea impecabila si calitatea folclorului.

Orchestra Nationala Valahia dirijata de Marius Zorila, a luat  fiinta in anul 2011, cu ocazia renumitului spectacol “Cu drag, de Dragobete” produs de TVR. Desi mult prea tineri, absolventi de Conservator, chiar studenti sau masteranzi ai Universitatii de Muzica Bucuresti, Orchestra Nationala Valahia a reusit sa demonstreze in scurt timp devotamentul deplin fata de arta si traditiile nationale. Si toate acestea nu s-ar fi intamplat fara vocea plina de voiosie si culoare a cantaretei Lavinia Goste.

In formula extinsa intr-un numar de 28 instrumentisti, cu un repertoriu ce cuprinde cantece si dansuri populare din toate zonele etnofolclorice si cu instrumente specifice ( cauc, fluier geaman, cimpoi, caval, ocarina, trambita, nai sau taragot) tinerii interpreti reusesc de fiecare data sa binedispuna si cel mai pretentios auditor.

Asa cum bine a surprins in cateva cuvinte doamna Elise Stan: “Lavinia Goste si Marius Zorila sunt doi tineri care vor marca, indiscutabil, istoria cantecului popular romanesc. Oriunde se afla, pe o mare scena sau intr-o sala modesta, undeva, in vreo comuna uitata de lume, Lavinia Goste si Marius sunt la fel de implicati, de daruiti, de extraordinari”.

Lavinia Goste a absolvit  Academia de muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sectiunea canto, insa a ales sa-si reprezinte radacinile si neamul prin folclor, dintr-o nemasurata iubire de semeni. Se inspira de la sursa, unde traditia este inca bine conservata, iar “oamenii calzi si buni te intampina cu vechi comori melodice”.

Interpreta a inceput sa cante de la o varsta frageda, insa consacrarea pe piata muzicala a venit o data cu obtinerea premiului I la la festivalul „Vara, vara, primavara“ din Sibiu si a Marelui Premiu “Maria Lataretu” la Targu Jiu. In prezent, piese culese si interpretate marca Lavinia Goste se regasesc pe albumul “Pentru oameni de omenie”, disponibil in magazinele de specialitate.

Dirijorul Marius Zorila, absolvent al Universitatii de Muzica Bucuresti, este cel mai tanar dirijor, laureat al celor mai importante festivaluri de folclor din tara si apreciat de catre toti specialistii in folclor pentru daruirea si talentul sau.

Alaturi de orchestra sa, Marius are dovezi de nemasurata pasiune pentru folclor: a reusit sa puna in scena, in premiera, piese din folclorul international, totodata a reusit sa sustina trei zile de folclor extraordinar pe scena Festivalului de la Mamaia, alaturi de cei mai mari artisti ai momentului.

In urma acestui eveniment, specialistii i-au catalogat drept cea mai tanara dar si cea mai buna orchestra din tara. Cum a reusit in nici 2 ani de zile? Doar Marius stie secretul!

In prezent, Lavinia Goste si orchestra “Valahia” sub indrumarea dirijorului Marius Zorila, inregistreaza noi piese de folclor si se pregatesc pentru aparitii impecabile in fata publicului spectator si telespectator.

Sursa : http://www.enational.ro/temp/lavinia-goste-si-marius-zorila-revin-cu-noi-melodii-populare-196109.html/#ixzz3Dm5jc3vC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu