CAMPULUNG MOLDOVENESC

Orasul Campulung Moldovenesc este situat intr-o zona pitoreasca, pe valea raului Moldova, la poalele muntelui Rarau (621m altititudine), la 70 Km de Suceava. Prima atestare documentara are ca data anul 1411. Aerul ozonat si racoros, ca si decorul montan, ii confera si atributele unei agreabile statiuni climaterice.
Obiective Turistice:
                                                                       
Muzeul “Arta lemnului”. Expune un bogat material etnografic care oglindeste preocuparile localnicilor de-a lungul veacurilor in domeniul prelucrarii lemnului, precum si opera artistice ale unor sculptori din trecut si present.

Colectia “I. Tugui”. Este o colectie putin obisnuita cuprinzand peste 4500 de linguri confectionate din lemn (provenite din Romania si din multe alte tari de pe glob), peste 1.300 modele de cusaturi, covoare si monede vechi si noi s.a.

Monumentul statuar “Dragos Voda si Zimbrul”. Situat langa noua cladire a Casei de Cultura, monumentul este opera sculptorului Ion Jalea.

Codrul secular de la Slatioara. Se afla la 18 Km de Campulung Moldovenesc si este o rezervatie forestiera aflata la 400 m altitudine, ocupand o suprafata de 600 ha, cu arbori monumentali, brazi si molizi cu inaltimi de pana la 50 m si varste ce ating 400-500 ani.

Prisaca Dornei se afla la 12 Km de Campulung Moldovenesc si este una din cele mai mari pastravarii din tara.

Vama se afla la 16 Km de Campulung Moldovenesc si este important centru etnografic si de arta populara.
Manastirea Moldovita. Se afla in comuna Vatra Moldovitei la 33 km de orasul Campulung Moldovenesc. Valorosul monument de arhitectura medievala, Manastirea Moldovita, a fost ctitorit la 1532 de domnitorul Petru Rares. Ansamblul architectural este inconjurat de ziduri inalte de aproximativ 6 m si groase de peste 1 m. De o remarcabila realizare, picture exterioara prezinta diferite scene, galbenul fiind culoarea distincta a cromaticii. Muzeul cuprinde diferite obiecte de arta feudala moldoveneasca. Tot aici este expus si “Marul de aur” trofeu acordat de Federatia Internationala a Scriitorilor si Ziaristilor de Turism zonei turistice a Bucovine.
Orasul este un punct de plecare in excursii spre muntii Rarau, ale caror culmi sunt dominate de Pietrele Doamnei (1651 m), grup de stanci constituind un frumos monument al naturii. In Rarau cazarea se poate face la hotelul Rarau (1541 m alt.), accesibil pe mai multe itinerare:

- Campulung Moldovenesc – Cartierul Izvorul Alb – Poiana Sihastriei – Hotel Rarau (cca 4-5 ore pe jos), accesibil si auto.

- Campulung Moldovenes – versantul Nordic al muntelui Bodea – Poiana Sihastriei – Hotel Rarau (cca 4 ore pe jos).

- Campulung Moldovenesc – paraul Mesteacan – Munceii Insirati – Hotel Rarau (cca. 5-6 ore pe jos).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

Titiana Mihali - o existenţă zbuciumată, un talent dumnezeiesc