AUTODISTRUGEREA din spatele costumului alb. Tragicul DESTIN al lui Joe DASSIN


Nimeni nu ar fi crezut că sub chipul surâzător se ascunde multă suferinţă. Iar vocea inconfundabilă şi ţinuta impecabilă nu arătau nici ele vreun semn al durerii.

A fost unul dintre cei mai populari cântăreţi francezi ai anilor ‘60-’70 şi, de ce nu, unul dintre cei mai admiraţi şi la nivel mondial. 

“Et si tu n'existais pas",  “À toi”,
“Aux Champs-Elysées, “L'Été Indien” şi multe alte melodii au rămas, după cum notează unii dintre biografii lui, “de referinţă în memoria muzicală a lumii”.  Medicină şi antropologie  Joseph Ira Dassin (pe numele de scenă Joe Dassin) s-a născut la New York la 5 noiembrie 1938. Tatăl său îşi dorea o carieră în industria cinematografică, iar  mama sa, de origine maghiară, era violonistă. În 1940, familia se mută în Los Angeles, iar în 1950, la Paris. 

La vârsta de 16 ani, Joe vorbea deja trei limbi străine şi îşi luase cu brio bacalaureatul. Părinţii lui Joe vor divorţa în cele din urmă, iar Joe va fi înscris la Universitatea din Michigan, Statele Unite, unde va studia medicina şi antropologia. Nu va efectua serviciul militar din cauza problemelor cu inima... Ţinuta sa oficială În 1963 o întâlneşte pe Marysse, cu care se va căsători. La insistenţele lui Marysse, 
Dassin va înregistrea un demo pentru CBS France, casa de discuri care-l va lansa în industria muzicală. Vocea sa profundă, gravă va atrage multe laude, în mod deosebit din partea publicului feminin. Dar…Va suferi un preinfarct, care îl va  imobiliza pentru o lună. La sfatul soţiei lui Henri Salvador, va îmbraca un costum alb, care din acea clipă va deveni ţinuta sa oficială de scenă. 
   În 1973, Marysse va naşte prematur, iar copilul va muri cinci zile mai târziu. Joe intră într-o depresie serioasă, însă munca, proiectele musicale îl salvează. Suferă un atac de cord minor în 1969 şi la puţin timp apare “Aux Champs-Elysées”, cântec ce îl face cunoscut în întreaga Europă.  În 1976 apare “Et si tu n’existais pas” şi Dassin va vinde peste 20 de milioane de discuri. În 1977 divorţează de Marysse şi se va căsători cu Christine Delvaux cu care va avea un fiu. La sfârşitul lui 1979, Christine este însărcinată pentru a doua oară, dar Joe va cere divorţul! Zvonurile despre viaţa lui sentimentală influenţată de depresii devin din ce în ce mai dese. 
   În nenumărate rânduri, atât jurnaliştii francezi, cât şi cei americani au încercat să pătrundă misterele vieţii lui Joe Dassin. Însă faptul că Joe era o persoană extrem de discretă a reprezentat un mare obstacol. Christine îi va dărui cel de-al doilea fiu, Julien. În 1980 , artistul va avea un infarct, li va fi internat la Spitalul din Neuilly. Apoi, la Los Angeles, este marcat de un nou atac, aşa că orice exces îi este cu desăvârşire interzis. “Este deprimat şi continuă să se autodistrugă”, va titra presa franceză. 
   Pleacă în Tahiti ca să se refacă, dar  va avea o criză cardiacă fatală, care îi va aduce sfârşitul, la nici 42 de ani.
Sursa : http://www.evz.ro/autodistrugerea-din-spatele-costumului-alb-tragicul-destin-al-lui-joe-dassin-video-1076605.html

Comentarii

  1. Adevarul ? este ca toti ...ne auto-distrugem ! prin ...trai, prin gand ... si mai ales, prin ...Timpul pierdut !

    RăspundețiȘtergere
  2. Autodistrugerea poate incepe de la nastere sau din clipa pierderii inocentei, din clipa in care constientizam viata... ar fi atat de multe de spus ...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!