50 de ani de cultură studenţească la Galaţi



Casa de Cultură a Studenţilor împlineşte în această toamnă 50 de ani de existenţă. Prilej pentru directorul Cristian Mortu să ne dezvăluie care vor fi evenimentele dedicate acestei aniversări. “Avem promisiuni că vom putea organiza, în luna decembrie, aproape de Crăciun, Gala aniversară pe care ne-o dorim, la care sperăm să putem aduce la Galaţi vioara Stradivarius şi pe Alexandru Tomescu. Am găsit înţelegere la Bucureşti, la Autoritatea Naţională de Sport şi Tineret, care administrează atât casele de cultură studenţeşti cât şi direcţiile de sport şi tineret. Până atunci, atât manifestările pe care le-am derulat cât şi cele pe care le vom mai organiza în această toamnă se află sub egida a 50 de ani de cultură studenţească la Galaţi. Am încercat să dăm un caracter festiv şi o mai mare amploare fiecărei acţiuni în parte - indiferent că a fost festival de modă sau spectacol de teatru, ori că va fi festival rock sau balul bobocilor”.( ... ) Cristian Mortu a absolvit Ştiinţe Economice la Galaţi, în 2001. Lucrează la Casa Studenţilor de trei ani, fiind până anul acesta contabilul-şef al instituţiei. A făcut echipă cu Dinu Gîndu, fostul director, începând din 1998, pe atunci fiind reprezentantul din partea studenţilor în Consiliul de Administraţie al Casei Studenţeşti. „A fost o oportunitate faptul că s-a eliberat un post, dar planurile mele legate de carieră nu includeau Casa Studenţilor”, spune actualul director. Am intrat în concurs şi am fost angajat. E mai greu nu neapărat să fiu în locul lui Dinu, cât faptul că am pierdut un om din echipa de management. Ideea e că mergem pe o continuitate normală, naturală, nu mergem pe schimbări radicale de strategie, Casa de Cultură a fost orientată întotdeauna pe activităţile studenţeşti din campus, păstrându-le pe cele de tradiţie. Am menţinut colaborările cu Liga Studenţilor, ASCOR şi AIESEC, care au gravitat întotdeauna în jurul Casei de Cultură a Studenţilor”, conchide directorul Cristian Mortu.


Mesajul pentru 50 de ani de cultură studenţească la Galaţi:
Onorată asistenţă, dragi prieteni, iubiţi colegi,
Excluzând ceea ce am deja, nimic nu mi-aş fi dorit mai mult decât să fiu astăzi prezent la acest eveniment. Am ajuns prima dată la Casa Studenţilor în 1996, după un an de studenţie în care nici măcar nu ştiusem că exista o asemenea instituţie dedicată studenţilor. La acea vreme era doar vechea clădire care arăta înfricoşător. După aproximativ un an am reuşit să schimbăm ceva, a fost introdus un Consiliu de Administraţie din care făceau parte şi studenţi şi am devenit primul student, reprezentant al unei organizaţii studenţeşti, ales preşedinte al Consiliului de Administraţie. Aşa a început RELAŢIA mea cu Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi, am spus relaţie pentru că alături de Basarabia, şi Liga Studenţilor a reprezentat topul listei personale de interese. La bilanţ sunt recomandate şi cifrele, din 1996 până astăzi cifra reala a beneficiarilor direcţi a crescut spectaculos, de la aproape o mie la peste 120.000 anual. Din punctul meu de vedere aceste cifre nu mai necesită comentarii şi chiar se pot proba. La ora actuală deţinem unul din cele mai moderne şi dotate sedii din ţară, iar rezultatele obţinute de tinerii noştri, în ultimii ani, fără să supăr colegii din ţară prezenţi ne poziţionează în topul instituţiilor similare, de regulă pe primul loc. Aici am cunoscut cu adevărat satisfacţia lucrului bine făcut, dar cel mai important este că vorbim despre un lucru făcut în echipă! Iar cel mai important patrimoniu al Casei Studenţilor din Galaţi îl reprezintă echipa noastră, mica noastră familie, a angajaţilor, într-un frumos parteneriat cu tinerii care activează aici. Dacă aş fi fost prezent aş fi vrut să îmbrăţişez acum fiecare coleg în parte, având în vedere că fiecare reuşită, fiecare spectacol sau eveniment reuşit li se datorează, pentru că de exemplu ca să înceapă un spectacol trebuie să existe o persoană care ridică cortina... Fără a revela secretele pe care le are orice entitate publică, vreau să mulţumesc unor oameni care mai mult sau mai puţin în lumina reflectoarelor ne-au ajutat instituţia la greu: Andrei Marga, Emil Constantin, Gabriel Ispas, Anghel Ficu, Cristian Adomniţei, Mircea Toader, Laurenţiu Georgescu, Viorel Mînzu, Nicuşor Ciumacenco şi jur că merită aplauzele dumneavoastră.
De asemenea vreau să le mulţumesc prietenilor mei Laurenţiu Irimin, director al Casei Studenţilor între 2000 şi 2004 şi Dan Basarab Nanu, director al Muzeului de Arta Contemporană pe care aş puteam să îl numesc fără rezerve Ambasadorul Casei Studenţilor în anul 2011. Trebuie şi vreau să mulţumesc tuturor instituţiilor publice din Galaţi, care ne-au sprijinit de numeroase ori de-a lungul timpului, cu excepţia Pri.C.S. Galaţi, activează din anul 1961, fiind un adevarat laborator pentru descoperirea, formarea şi promovarea tinerelor talente în rîndul studenţilor si tinerilor galaţeni. C.C.S. Galaţi a preluat resurse valoroase in fundamentarea proiectelor de viitor:
-pemăriei şi Consilului Local cu care avem o frumoasa relaţie de ... ignorare. Însă cel mai important actor, practic cel care ne justifică existenţa, îl reprezintă trupele şi tinerii care activează în Casa Studenţilor, care ne aduc atât de multe satisfacţii şi pe care îi iubesc pur şi simplu. Tuturor celor menţionaţi, precum şi în faţa dumneavoastră mă înclin şi vă mulţumesc.
La Mulţi Ani ! Frumoşi !
Dinu GÎNDU,
Consulul onorific al României în Argentina
Buenos Aires
18.12.2011





Personal competent şi adaptabil intr-o relaţie eficientă cu organizaţiile studenţeşti şi leaderii facultăţtilor din cadrul Univesităţii “Dunărea de Jos”
-entuziasmul de a valorifica resursele financiare în scopul dezvoltării activitaţii cultural-educative.
Pornind de la aceste baze se doreşte dezvoltarea unor colaborări cu organizaţii culturale şi de tineret de pe plan local, naţional si internaţional, încurajând astfel schimbul de experienţă dintre diferite centre culturale.


Nu mai puţin importantă este menţionarea unei fructuoase colaborări cu organele administraţiei locale şi ale statului, şi nu în ultimul rând cu conducerea Universităţii “Dunărea de Jos”, C.C.S. urmărind onorarea solicitărilor de orice natură venite din partea studenţilor.
Se are avea în vedere, în acest scop, crearea unei varietăţi de cercuri culturale şi educative, încurajând desfăşurarea de activităţi şi acţiuni specifice acestora. În sprijinul acestor ideei se încearcă derularea de noi proiecte cu sprijinul Comunităţii Europene prin obţinerea de fonduri suplimentare. Întrucât Casa de Cultură a Studenţilor reprezintă o categorie socială ce capătă proporţii, Galaţiul devenind un centru universitar cunoscut şi apreciat, se impune promovarea imaginii Casei de Cultură a Studenţilor atat la nivel local cat si naţional. La nivel internaţional aceasta promovare se face prin intermediul imaginii pe internet şi prin încurajarea schimburilor de experienţă cu instituţii de profil din alte ţări. Garanţia îndeplinirii acestor deziderate va fi noua politică adoptată de Casa de Cultură a Studenţilor, şi anume dinamizarea activităţilor pe plan intern în scopul recunoaşterii pe plan extern.

Atât soliştii cât si membrii trupelor şi formaţiilor ce activează în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi , in număr de aproximativ 180 persoane, sunt studenţi la Universităţile “Dunărea de Jos” Galaţi şi “Danubius”.


Pe lânga cei care activează în cadrul trupelor, cluburilor şi formaţiilor studenteşti afiliate Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi , exista si alte categorii de tineri care frecventează Centrul de Informare si Consiliere pentru Tineret sau cursurile de:chitara, dans modern si electro-dance, moda , aikido, activităţi si cluburi organizate în colaborare cu Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi.







Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi este recunoscută pe plan local şi naţional ca fiind locul unde studenţii si nu numai, contribuie la dezvoltatarea culturii româneşti şi a culturii gălăţene în special, lucru demonstrat prin personalităţile din diferite domenii care s-au format, au activat şi s-au afirmat în cadrul acestei instituţii de-a lungul timpului:


Eugen RUSU – Cadru didactic la Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi
Sorin DOBROVICI - Cadru didactic la Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi
Minodora RIPA - Cadru didactic la Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi
Victor CILINCĂ – poet şi ziarist
Viorel DINESCU – poet
Vasile ŞEICARU – solist, compozitor de muzică folk
Adrian ENACHE – solist de muzică uşoară
Sergiu DUMITRESCU – sculptor (lucrările sale sunt expuse permanent pe Faleza Dunării de la Galaţi)
Mariana DUMBRAVĂ – grafician
Dorian DUMITRESCU – producător PROTV
Laurenţiu NICULESCU – fost membru al “Şcolii Vedetelor”
Emil TUICU – consilier judeţean
Claudiu PERUŞCO – realizator TV, Director Ştiri Antena 1

Activităţile Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi se pot grupa în câteva ramuri mari: cultural – artistice, distractive, ecologice, sportive, turistice.
Având în vedere importanţa culturii studenţeşti într-un oraş cu tradiţie culturală, credem ca ar fi binevenită orice susţinere financiară sau/şi materială pentru una sau mai multe activităţi desfăşurate, sau pentru îmbogăţirea bazei materiale în cadrul acestui lăcaş de cultură gălăţeană.



Finanţatorul principal al Casei de Cultură a Studenţilor este AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU SPORT ŞI TINERET, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

De-a lungul anilor partenerii permanenţi ai Casei de Cultură a Studenţilor au fost Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi Liga Studenţilor din Galaţi.





EVENIMENTE


Gala Aniversara
2012-01-17




Hai la Cultura!
2012-01-13




Balul Bobocilor
2011-12-01




CONCERTELE DE WEEKEND






Teatru Studentesc




Gala Voluntarilor




LANSARE apel nominalizări GALA VOLUNTARILOR 2011



Spuneţi MULŢUMESC VOLUNTARILOR!





Gala Voluntarilor 2011 este primul eveniment naţional dedicat recunoaşterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari şi a centrelor de voluntariat din întreaga ţară, eveniment care marchează finalul evenimentelor organizate în România sub egida Anului European al Voluntariatului 2011 (AEV) şi Ziua Internaţională a Voluntarilor celebrată în fiecare an în data de 5 decembrie. Gala Voluntarilor va avea loc la Bucureşti în data de 12 decembrie 2011 şi este organizată de Grupul de coordonare AEV 2011 în România. Începând de astăzi, 1 noiembrie 2011, timp de 2 săptămâni, organizatorii aşteaptă nominalizări din partea organizaţiilor non-guvernamentale sau a instituţiilor publice care lucrează cu voluntari şi implementează proiecte de voluntariat, pentru cele 22 de categorii de concurs.



Gala Voluntarilor 2011 are rolul de a aduce voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari şi centrele de voluntariat în atenţia publicului larg şi a mass-mediei pentru a ridica profilul voluntariatului în România şi a oferi o binemeritată recunoaştere publică oamenilor care îşi dăruiesc constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-şi dezvolta comunităţile. Mai multe informaţii şi formularele de nominalizare sunt disponibile pe pagina evenimentului www.voluntariat.ro/gala. Nominalizările se primesc exclusiv prin email la adresa aev2011@voluntariat.ro până la data de 13 noiembrie 2011. După preselectarea nominalizărilor de către organizatori, juriul va alege cei 22 de câştigători ai categoriilor de concurs, care vor fi anunţaţi şi premiaţi în data de 12 decembrie 2011. Voluntarii preselectati la fiecare categorie vor fi incluşi în ediţia 2011 a publicaţiei „Portret de voluntar”. Nominalizaţii trebuie să-şi fi derulat activitatea pe durata anului 2011 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, cu condiţia ca acestea să fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.



Despre organizatori



Gala Voluntarilor 2011 este organizată de Grupul de coordonare pentru Anul European al Voluntariatului 2011 în România. Dintre membrii grupului de coordonare sunt implicaţi în organizarea acestui eveniment: Organismul naţional de coordonare al AEV 2011 în România aflat la Centrul de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii (www.eurocult.ro), VOLUM – Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România (www.federatiavolum.ro), Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (www.anpcdefp.ro), Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat (www.provobis.ro) şi Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (www.anst.gov.ro).



Despre Anul European al Voluntariatului 2011




Anul 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului în Uniunea Europeana şi urmăreşte crearea unui mediu favorabil voluntariatului în Uniunea Europeană şi în statele membre printr-o serie de activităţi la nivel european şi naţional. Pentru informaţii despre activităţile la nivel european dedicate AEV vizitaţi www.europa.eu/volunteering. Pentru informaţii despre Planul national de actiune pentru Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania vizitaţi www.voluntariat.ro/despre_aev.htm.





Contact: Anca Năstase, Director executiv Federaţia VOLUM, aev2011@voluntariat.ro, mobil 0748 100253 .



Festivalul Extravagance


Festivalul National Studentesc de Moda



Music I like To Funk



Nerantula


Teatrul Mic Studentesc prezinta




Don Siempre




Don Siempre
15 mai


Trupa De Ce Ficatul? prezinta super spectacolul DON SIEMPRE,
- Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal Eduard Popov
- Nominalizare pentru cea mai buna regie Diana Tanase
- Nominalizare pentru cel mai bun rol secundar Iustinian Turcu
- Nominalizare pentru cea mai buna actrita in rol secundar Elena Bujor
...la Festivalul National de Teatru Studentesc ACT Fest.
Duminica, 15 mai, ora 19, Sala de Spectacole a CCSG
Pret bilet: 3 lei



O.N.U WANTS YOU!!!




O.N.U WANTS YOU!!!
pana la 10 iulie 2011

Cauta si informeaza-te cu toate detaliile pe site-ul oficial sau pe pagina oficiala Facebook CCS Galati

Este timpul sa faci un pas in fata pentru cariera ta!


Lansare Avangarda Literara




Lansarea Avangarda Literara, Vineri 13 mai de la ora 17:00 in Sala Studio a CCS, urmata de concert CCS Brotherhood in Casa Veche, cu 789 Art, Daniel Gheorghe, Rebel Fara Puls, si DON.
INTRAREA LIBERA!


Concertul de Vinerea asta din Casa Veche cu CCS Brotherhood(Daniel Gheorghe, 789 ART, DON si Rebel Fara Puls) ce incheie Lansarea Revistei Avangarda Literara beneficiaza de spatiu suplimentar pentru public, astfel locatia sae stabileste a fi Club S, ora 19:00, Intrarea Libera!



Festivalul national studentesc de Folk



Festivalul national studentesc de Folk "Baladele Dunarii"

20-21 mai, ed a XV-a


Anul 2011 reprezinta pentru Casa de Cultura a Studentilor Galati aniversarea a 50 de ani de activitate culturala pentru tineret. Odata cu aceasta ocazie speciala pentru noi, aniversam si a XV-a editie a Festivalului National Studentesc de Muzica Folk &ldq



Operatiunea MONSTRUL




Operatiunea MONSTRUL - Editia a VI-a
18 iunie 2011 Casa de Cultura a Studentilor Galati si Liga Studentilor din cadrul Universitatii “Dunarea de Jos” Galati, isi propun sa organizeze in ziua de 18 iunie 2011 concursul national de pescuit sportiv “Operatiunea Monstrul”-editia a-VI a, avand ca loc de desfasurare balta din satul Cotoroaia, comuna Certesti.

Justificare:
Din pacate in prezent pescarii sportivi, mai ales cei tineri nu sunt obisnuiti cu ideea de ecologizare a locurilor de pescuit. Astfel lacurile, baltile, raurile sunt poluate de resturile menajere pe care pescarii “uita&rd



Sulamita




Teatrul mic studentesc,
Trupa De Ce Ficatul? prezinta:

Sulamita
- sau despre a VII-a porunca -
text dupa Alina Nelega, Ion Minulescu si "Dumnezeu"

Distributie:
Jigodia - Diana Tanase
Ciobanul - Elena Bujor
Regele Solomon - Iulian Munteanu
Prietenul - Iustinian Turcu
Sulamita - Maura Munteanu
Regina - Alexandra Anghel
Prietena - Mihaela Ghimpe

Coregrafie: Iulian Munteanu si Beatrice Rubica
Lumini: Catalin Zlate
Sunet: Claudiu Furnica
Regie: Eduard Popov

Duminica, 12 Iunie 2011, ora 19:30
Casa de Cultura a Studentilor




ECHIPA



Echipa CCSG


ECHIPA C.C.S.GALAŢI- Colectivul de organizare



Departamentul administrativ-economic

1. MORTU CRISTIAN– Director

2. TĂNASE GEORGETA – Contabil sef

3. APOSTU DANIELA – Asistent Manager – Secretariat

4. BALCAN VALENTINA – Inspector personal

5. CONSTANDACHE PETRU – Administrator

6. NĂSTASE LENUŢA – Casier

Departamentul cultural

1. LOVIN MIOARA – Referent de specialitate
2. MATALĂ ANA – Referent de specialitate
3. CHIRIAC FLORIN - Referent cultural

Departamentul tehnic

1. MIHĂILESCU CORNEL – Tehnician
2. ZLATE CĂTĂLIN - Tehnician
3. MUSCĂ ION - Operator scena

Personal auxiliar

1.CHILIAN MARANDA – Îngrijitor
2.MIRON TUDOR – Paznic
3.BEDEA DANA – Bufetier



ACTIVITATI



De Ce Ficatul?


De ce Ficatul ?" este o trupa de teatru independent, formata din tineri elevi si studenti. De la crearea sa, aceasta este afiliata Casei de Cultura a Studentilor Galati.

In timp, "De ce ficatul ?" s-a impus ca unul din reperele artistice si civice ale ariei culturale extinse « Dunarea de Jos ».
Trupa incearca sa impuna idei proaspete in spatiul creatiei dramatice in general, intalnirea cu formele moderne ale acesteia, inclusiv cu uderground-ul, fiind frecventa.









Premii



Galele Teatrului Studentesc “Seri in lumea Thaliei”, Busteni(2011):

-Premiu III pentru cea mai buna actrita in rol secundar -Diana Tanase;

-Premiu III pentru cea mai buna actrita in rol principal- Maura Munteanu.



Festivalul National Studentesc "ACTFEST", Galati (2011):
- Cel mai bun actor in rol principal: Eduard POPOV (Don Siempre)

Galele Teatrului Studentesc ''Seri in lumea Thaliei'', Busteni (2010):
- Cea mai buna actrita in rol principal: Elena BUJOR (Nerantula)
- Cel mai bun actor in rol secundar: Cosmin FLORESCU (Nerantula)
- Premiu de originalitate (Nerantula)

Serile Teatrul Studentesc, Bucuresti (2003):
- Cea mai buna regie: Marian ALEXANDRU (Perspectiva "H")



Piese

"Sulamita (sau despre a VII-a porunca)" (2011) adaptare dupa Cantarea Cantarilor, regie Eduard POPOV
"Don Siempre" (2011) de Valeriu Butulescu, regia Diana TANASE
"Nerantula" (2010) adaptare dupa Panait Istrati, regia Diana TANASE
''O dragoste nebuna, nebuna,nebuna...'' (2010), adaptare dupa Tudor Popescu, regia Diana TANASE

"Eu cand vreau sa fluier, fluier..." (2004) de Andreea Valean

"Perspectiva H" (2003) scrisa si regizata de Marian Alexandru
"In largul marii" (2002) de Slawomir Mrozek
"Hamlet's soliloquy" (2001) de Rowan Attkinson - eng.
"Recycling Romeo&Juliet" (2000) - eng.



Let's Folk!



Incearca sa-ti descoperi pasiunea venind la Casa de Cultura a Studentilor si alaturandu-te grupului de Folk! Ai parte de indrumare, cursuri de chitara, BlockFlote sau bass si pregatire pentru participarea la marile festivaluri de Folk din tara si nu numai! Mai adauga posibilitatea de a-ti inregistra compozitiile sau de a face face parte din una din trupele noastre de Folk sau Rock!

Relatii suplimentare la Departamentul Cultural, referent cultural Florin Chiriac, tel 0786640777



Cenaclul Literar Cercul



Întrebarea s-a născut in mod natural: oare in generaţia noua chiar nu mai scrie nimeni nimic, nu mai exista nici un tanar student care sa aibă preocupări active vis-a-vis de literatura, de orice natura ar fi ea? Oare pragmatismul societatii in care trăim a invadat pana si ultima minte de tanar, ştergând astfel cu buretele o întreaga generaţie? Sau poate mai sunt scriitori ascunşi pe ici-acolo, care uitându-se in jurul lor si văzând lumea in care trăiesc, prefera sa tina ascunse creaţiile lor, tineri in care inca salasluieste idealismul de altădată, nevoia de afirmare si dorinţa de schimbare, fiecare din ei cu un puternic spirit creator, cu mândrie demna de orice poet, cu viziuni asupra lumii pe care nu le putem decât admira, contempla, invata sau, bineînţeles, critica. Ei sunt CERCUL, iar ceea ce doresc ei sa va spună este AVANGARDA LITERARA. Alătura-te noua daca simţi ca ai ceva de spus si crezi nu are cine sa te audă!

Va aşteptam in fiecare JOI de la ora 18:00 in sala Centru a CCS Galaţi!




KEEP THE VIBE ALIVE







Începând cu anul 2008 membrii trupei se cunosc intre ei, având acelaşi interes comun : stilul de dans elecro Încep sa se afirme cu acest stil, ajungând să îl promoveze pe plan local , naţional cat şi internaţional .

În Galaţi dansul electro începe să devină popular în 2009.

După ce dansează în diferite trupe şi componenţe, pe 1 Mai 2010 ia naştere echipa "Keep The Vibe Alive", care participă la numeroase showuri, în formule de 3, 5 si chiar 12 persoane, clasându-se întotdeauna pe primele locuri la concursurile naţionale de "1 vs 1", "2 vs 2" si "crew vs crew". Printre cele mai bune rezultate se numară şi locul 4 în lume , după punctaj , la Campionatul Mondial de dans Electro " VERTIFIGHT". Participă la turneul naţional de promovare a dansului electro : Electro Dance Tour of Romania , fiind intervievati la diferite posturi de televiyiune naţionale precum Pro Tv Galaţi , Monitorul, Adevărul de seară, Viaţa Liberă, Tv Suceava, pro tv - romanii au talent (unde anul acesta au ajuns în finală).

De la inceputul acestui an, Keep The Vibe Alive, susţine cursuri de dans electro în incinta Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi.



Stance Crew




Trupa STANCE CREW a fost înfiinţată in cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi în anul 2006 la iniţiativa coregrafei Naltabar Lorena. Printre genurile de dans abordate se numară : street dance, breakdance, hip hop, dans modern, dans contemporan, dans de caracter.

Înafara festivalurilor şi concursurilor naţionale şi internaţionale la care au participat, şi unde au obtinut numeroase premii şi trofee (putem aminti aici Festivalul Naţional Studenţesc de Dans de la Sibiu, Concursul Hip-hop International - Oradea, Competiţia Internaţionala ESDU World Dance Masters - Croaţia), membri trupei Stance Crew au participat la spectacole organizate în scopuri caritabile, toate galele si spectacolele organizate de Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi (Gala de moda « Extravagance », « That’s us », Galele Studenţeşti de la Costineşti, Balurile Bobocilor in diferite licee gălaţene precum şi Balul Bobocilor Universităţii Dunărea de Jos Galaţi), emisiuni televizate ale posturilor locale şi naţionale. Din anul 2009 Stance Crew este co-organizatoare , alaturi de Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi, a etapei locale a competiţiei « Cupa liceelor la streetdance » - concursuri in urma cărora trupa şi-a selectat membri pentru formarea unei echipe de juniori, astfel luând fiinţă trupa « Beat Soldiers », anul acesta propunându-şi ca principal proiect realizarea primei ediţii a concursului naţional de streetdance « Funk you ».


Quasar






Trupa “QUASAR” – Casa de Cultura a Studentilor Galati

Moto: „Aici se ÎNTÂMPLĂ ceva.”



Trupa de teatru QUASAR este formată din zece tineri talentaţi, cu idei mari, cu dorinţa de a schimba câte ceva în lumea din jur prin artă, de a o face mai liberă, mai tânără, mai fericită.

Obiectivele de lungă durată ale trupei QUASAR:

- să realizeze proiecte originale de teatru şi film

- să aducă un plus de valoare pe plan estetic şi socio-cultural Galaţiului, creând o concurenţă constructivă cu celelalte manifestări artistice;

- profitând de talentele diverse pe care le au membrii trupei, să dezvolte în Galaţi şi nu numai, conceptul de sincretism al artelor;

- să conţină şi să transmită un mesaj puternic pozitiv şi mobilizator generaţiei tinere, pe care să o atragă din alte activităţi mai puţin constructive spre domeniul artistic;

- să meargă în turnee şi concursuri, în ţară sau străinătate, făcând cunoscuţi pe aceia care fac parte, susţin şi sprijină proiectul;

- să organizeze festivaluri de teatru tânăr, concursuri şi competiţii de improvizaţie, dramaturgie, actorie;

Oviectivele pentru anul 2011 - 2012

Punerea în scenă a piesei : „Şcoala de nebuni”, de Iulia Grigoriu (text care a obţinut premiul I la Concursul Naţional „Tinere condeie”, secţiunea dramaturgie)

Punerea în scenă a comediei „Ce, nu-ţi aminteşti?” de Iulia Grigoriu.



Moda





aQua models

Debutul agenţiei de modele “aQua Models”s-a făcut în anul 1995 când s-a înfiinţat ca trupă de modele ce activa în Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi , având ca motto „Profesionalismul şi seriozitatea noastră , garanţia succesului tău în fascinanta lume a modei. „

Cu ajutorul instructorului de atunci , Irina Naumova - absolventa a cunoscutului teatru de modă „Prestige”, trupa a dobândit renume culegând aprecieri foarte bune şi constante de-a lungul timpului la diferite manifestări de gen din ţară. Modelele s-au evidenţiat şi individual în cadrul concursurilor de miss.

Din martie 2005 , în cadrul unui spectacol aniversar , unde s-au sărbătorit 10 ani de modă studenţească la Galaţi , s-a trecut la statutul de agenţie de modele şi anume Agenţia de Modele Aqua Models

În prezent modelele sunt pregătite şi îndrumate de Luminiţa Negoiţă, sub îndrumarea căreia au câştigat numeroase premii. Viziteaza sectiunea Despre Noi - Performante CCSG!



AIKIDOKA




AIKIDOKA
4 mai, 2002



Clubul sportiv de Aikido “AIKIDOKA” este o structura sportiva, persoana juridica de drept privat, autonoma, neguvernamentala, apolitica, fara scop lucrativ si functioneaza in baza Statutului propriu, a Legii educatiei fizice si sportului nr.69/2000 si a Ordonantei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii. Asociatii Clubului sportiv de Aikido “AIKIDOKA” sunt: POPAZOV MIHAIL, BOLDEA MIHAIL, POPAZOV MAGDALENA.
Pe parcursul unei perioade lungi, de aproape 30 de ani de la introducerea lui în România, Aikido-ul "românesc" s-a maturizat continuu. Astfel, a ajuns într-un final la un nivel de dezvoltare ce i-a permis diversificarea ramurilor lui şi în România.
Aikido inseamna:
Aikido = arta martiala bazata pe armonie.
Aikido = metoda eficienta de autoaparare.
Aikido = mod de viata bazat pe principii non-violente.

C.S.A.AIKIDOKA din GALATI este un club non-profit.
Sediul Clubului sportiv de Aikido “AIKIDOKA” este in GALATI, str. MIHAIL SADOVEANU nr.6, Micro 16, bloc B1, ap.64 .
Calitatea de membru se dobandeste prin efectul cererii-adeziune scrise, aprobate de Consiliul director.

Adresa:Casa de Cultura a Studentilor, strada Stiintei nr. 115, Sala cu oglinzi. In spatele caminului LIA. Cladirea Club S


http://www.aikidoka.ro



Trupa BBOYZONLY




Trupa BBOYZONLY



Din pasiunea pentru dans si dragostea pentru frumos s-a nascut trupa de dans "BBOYZONLY" . O trupa de dans ce se distinge prin complexitatea si expresivitatea coregrafiei, unicitatea si creativitatea costumelor sau diversitatea genurilor de dans abordate.

Componenţii trupei BBoysOnly, şi-au inceput iniţierea în arta breackdance-ului în urma cu zece ani. În ultimii trei ani s-au consacrat ca fiind una dintre cele mai îndragite trupe de gen din Galaţi şi din ţară, participând la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale precum cele de la Iaşi si Bucureşti, Brăila, Bacau, Tg. Mureş, Republica Moldova. Pe scena Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi au debutat in 2006, cu participarea la cea de-a doua ediţie a deja celebrei Galei de Coiffure şi tusoare « Extravagance », unde au fost invitaţi să evolueze, iar în mai 2008 au dansat în deschiderea spectacolul « That’s us », spectacol de dans si modă, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi.

În urmă cu trei ani, membri trupei BBoysOnly au initiat un proiect devenit deja tradiţie pe scena Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi, concursul internaţional de breakdance BBoz Session - care îşi propune, pe lânga participare naţionala în cadrul competiţiei, şi aducerea pe scena gălăţeană a unor dansatori şi coregrafi de renume pe plan mondial, pentru a participa în concurs ca şi membrii ai juriului sau pentru a realiza wokshop-uri şi demonstraţii pe marginea acestui stil de dans.


8 Decembrie 2011 - Casa de Cultură a Studenților din Galați - ora 19:00

Trailer: Balul Bobocilor 2011 - Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați





Performante CCSG
2011-10-10

Performantele obtinute dupa 1990

1991
- F. N.S. de Dans, Cluj-Napoca - premiul special al juriului, formatia « Excentric »
- F.N.S. de Muzica Rock, Galati – premiul I , formatia « Voievod »
- F.N.S. de Muzica Rock, Galati – premiul II , formatia « Deja – vu »

1992
-F. N.S. de Dans, Cluj-Napoca , premiul III, formatia « Excentric »
-F. N.S. de Dans, Cluj-Napoca , premiul II, duet Adrian Melinte si Lacramioara Munteanu
-F. N.S. de Dans, Cluj-Napoca , premiul pentru cel mai bun coregraf (Adrian Melinte)
-F.N.S. de Muzica Usoara, Galati , premiul I si II, Mirela Bodeanu, Asineta Raducanu

1993
- F. N.S. de Dans, Cluj-Napoca , premiul I, grupul „Tempo”
- F. N.S. de Dans, Cluj-Napoca , premiul II, duet Adrian Melinte si Lacramioara Munteanu
- „Constelatii Rock ”, Ramnicu Valcea, premiul III, formatia „Destin”, formatia „Valachus”, premiul de populariate

1994
- „Constelatii Rock”, formatia „Valachus”, premiul III

1995
- F.N.S. de Folclor, Cluj-Napoca , premiul II, Ansamblul”Caciula Moldoveneasca”
- F.N.S. de Dans Modern, Iasi , premiul I, formatia „Fantastic”
- F.N.S. de Muzica Rock, Craiova , premiul III, formatia „Asalt”- Constelatii Rock, Ramnicu Valcea, premiul special, formatia „Platonic Band” - F.N.S. de Teatru, Sibiu , premiul pentru interpretare masculina, Claudiu Perusco - Festivalul de Teatru „Yoric”, premiu special pentru spectacolul „Pursoniac”

1997
- F.N.S. de Moda, Timisoara , premiul III, formatia „Sic-Soc-Sarm”
- Trofeul BIF'97, Trabzon-Turcia, ansamblul folcloric „Badita Stefan”
- F.S.N. de Folclor, Suceava , mentiune, ansamblul folcloric „Badita Stefan”
- F.N.S. de Dans Sportiv, Bucuresti, premiul III, formatia „Estudiantina”
- Miss Universitas, Bucuresti, titlul de Miss, Mihai Claudia

1998
- F.N.S. de Dans Modern, Cluj-Napoca , premiul II, formatia „Fantastic”
- F.N.S. de Teatru, Tg. Mures, mentiune pentru interpretare masculina, Relu Poalelungi
- F.N.S. de Muzica Folk, Galati , premiul I, formatia „Cryo”

1999
- F.N.S. de Folclor, Iasi, premiul II - dans mixt, premiul II – dansuri barbatesti, premiul II – grup folcloric feminin, premiul III – ansamblu folcloric „Badita Stefan”

2001
- Concurs National de creatie vestimentara, Pitesti , premiul presei, Iulia Costescu
- Cenaclu „Sinteze”, Suceava, premiul I – Maria Magdalena Danaila, premiul II – George Sarluceanu
- Festivalul „ Om bun”, Bucuresti, marele premiu si premiul redactiei muzicale Radio Romania Actualitati, George Sarluceanu

- Festivalul de muzica folk, Ploiesti , premiul II, George Sarluceanu
- „Lira Carpatina”, Campina, premiul II pentru grafica, grupul „Trubadurul”
- „Lira Prahoveana”, premiul I pentru grafica, premiul special, premiul III pentru afis ecologic
- „Ursul Carpatin”, premiul special pentru poezie, Catalin Zisu
- F.N.S. de Muzica Folk, Galati , premiul I – solisti, Bogdan Goage, mentiune – formatia „Danubius”
- F.N.S. de Muzica Usoara „Gaudeamus”, Brasov , premiul III, Lucia Culceriu

2002
- „Lira primaverii”, Campina, premiul III - grafica
- „Lira Prahoveana”, premiu special, premiul I – grafica, premiul I – caricatura, „Trubadurul”
- Serile teatrului studentesc, Bucuresti, premiul pentru cea mai buna regie, Marian Alexandru
- Concurs de Muzica Rock, Iasi , premiul II, formatia „Hathor”
- Concurs de Muzica Folk, Iasi , premiul III – solisti, Marian Juganariu



PREMII OBŢINUTE DE C.C.S. GALAŢI IN 2003-2006




2003 – Miss « Dunărea de Jos » - Roşu Mădălina – locul II – miss popularitate


2005 - Miss Universitas, Ploieşti – locul II – Alina Dinovici

- Festivalul National Studentesc de Moda, Cluj – premiul III – trupa de moda « aQua Models »


2006 – Dans modern – premiu pentru debut, Ploiesti

- Miss Universitas, Ploieşti – locul II – Alina Dinovici

- Teatru, « Seri in Lumea Thaliei », Ploieşti – premiul III – trupa de teatru « Scaramouche »

- Muzică Rock « SudRock », Iaşi, premiul I – trupa de muzică rock « Y-grec »



PREMII OBŢINUTE DE C.C.S.GALAŢI ÎN ANUL 2007


Miss Universitas - Ploieşti – trofeul 2007– Dana Muscă

Premiul II –secţiunea trupe - Lună Plină – F.N.S. de Muzică Folk Baladele Dunării -

Galaţi

Locul II – secţiunea solişti – Nichita Manuela Cipriana – F.N.S. de Muzică Folk

Baladele Dunării - Galaţi

Premiul Special Radio Iaşi – Sterian Petrica – Concurs de Muzică Uşoară « Student

Star »– Iaşi

Marele Premiu – Iulia Guşatu – Festival Folk «Serile Moldavia » Iaşi


PREMII OBŢINUTE DE C.C.S.GALAŢI ÎN ANUL 2008


Locul III – Moldavia Folk – Iaşi

Locul III – Baladele Dunării - Galaţi ( grupul Ioana si Ioan)

Locul I - Baladele Dunării - Galaţi (Iulia Guşatu)

Locul II – Gaudeamus – Braşov – Trupa Greenish

Locul II – Creaţie vestimentară – aQua Models - Ploieşti


Miss Universitas - Ploieşti – trofeul 2008– Ana Velesco

Miss Valea Prahovei – Sinaia – trofeul – Anamaria Istrate

Miss Global Beauty Queen – China, locul III – Ana Velesco

Cel mai bun model al anului (Vreme Georgiana) – Ploieşti

Locul III – Festivalul de dans Sibiu – trupa Stance (duet contemporan)


PREMII OBŢINUTE DE C.C.S.GALAŢI ÎN ANUL 2009


Locul III crew vs. crew – trupa Teckstryke - concurs dans tecktonik – Buzău –

organizat de MTS si DJT Buzău

Locul I 2 vs. 2 – trupa Teckstryke - concurs dans tecktonik – Buzău – organizat

de MTS si DJT Buzău

Locul II crew vs. Crew – concurs breackdance – Rep. Moldova, trupa BBOYZONLY

Locul I (miss temptation) – Ana Velesco - Miss Temptation - Galaţi

Locul II – Vreme Georgiana - Miss Temptation -Galaţi

Miss Popularitate – Andrea Zbraci - Miss Temptation - Galaţi

Locul I – trupe, trupa Stance – Battle Zone – Oradea

Locul I – 2 vs. 2 – fete (Naltabar Lorena si Isaia Diana) – Battle Zone – Oradea

Locul III – 2 vs. 2, baieti – Battle Zone – Oradea

Locul II – individual (Naltabar Lorena) – competiţie streetdance – Breaza

Locul II – crew vs. crew, trupa Stance – concurs streetdance – Brăila

Locul III – individual (Drăgan Mihaela) – concurs streetdance – Brăila

Locul I – secţiunea formaţie, genul tema impusă, F.N.S. Dans – Sibiu

Locul I – secţiunea individual, genul modern, prin Ivanov George -F.N.S. Dans –

Sibiu

Locul I – secţiunea duet, genul modern, F.N.S. Dans – Sibiu

Locul I – secţiunea grup, genul contemporan, F.N.S. Dans – Sibiu

Locul I – secţiunea grup, genul modern, F.N.S. Dans – Sibiu

Locul II – secţiunea formaţie, genul modern, F.N.S. Dans – Sibiu

Premiul pentru cel mai bun dansator: Ivanov George, F.N.S. Dans – Sibiu

Premiul pentru cea mai buna coregrafie – la genul modern, secţiunea formatie, F.N.S.

Dans – Sibiu


Premiul publicului, F.N.S. Dans – Sibiu

MARELE PREMIU AL FESTIVALULUI- F.N.S. Dans – Sibiu

Locul II – trupa BBoyzOnly – F.N.S. de Breakdance ”Justice B-Boy Fest” –Alba Iulia

Top 15 - MISS SUPRANATIONAL 2009 – Ana Velesco – Polonia

Miss Viva – Cristina Tcacenco, Galaţi

Premiul special al juriului – Vreme Georgiana, Miss World Romania

Locul IV – Ciupitu Cristina, Miss Adriatico, Italia

Locul II – Trupa Greenish – secţiunea creaţie - Gaudeamus- Braşov

Locul III – Trupa 789 Art – secţiunea creaţie - Gaudeamus- Braşov



PREMII OBŢINUTE DE C.C.S.GALAŢI ÎN ANUL 2010


Locul III – Concursul “Hip-Hop International” Oradea – trupa ”Stance Crew”

Locul I – Competiţia “World Dance Masters” – etapa naţionala, Bucuresti – trupa “Stance Crew”

Locul V – Competiţia “World Dance Masters” – Croatia, mai 2010 – trupa “Stance Crew”

Locul III – Festivalul Naţional Studenţesc de Muzică Folk “Baladele Dunării” – secţiunea solişti – Atanasiu Alexandru

Cupa 1 iunie – Clubul Sportiv Aikidoka, 1 iunie 2010

Cupa Primăverii, 20 martie 2010 :

Locul 2- medalia de argint “Aikidoka” Galaţi (8-10 ani), Locul 1- medalia de aur “Aikidoka” Galaţi, trofeul “Cupa Primăverii”, Premiul special “cel mai bun uke” a fost caştigat de Isai Robert Alin – C.S.A.”Aikidoka” Galaţi

Premii obţinute la F.N.S. Dans Sibiu 2010 de trupa ”Stance Crew”:

Locul I – secţiunea formaţie, genul tema impusă (tristeţea)

Locul I – secţiunea grup , genul tema impusă (tristeţea)

Locul I – secţiunea formaţie, genul modern

Locul I – secţiunea formaţie, genul show revue

Locul I – secţiunea formaţie, genul dans de caracter

Locul I – secţiunea duet, genul modern,

Locul II – secţiunea solo, genul contemporan

Premiul pentru cel mai bun dansator: Fanaca Marius



PREMII OBŢINUTE DE C.C.S.GALAŢI ÎN ANUL 2011


Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal - Eduard Popov - F.N.S. de Teatru « ActFest » Galaţi

Miss BodyBeautiful - Cristina Tcacenco – Miss Bikini International China

Locul II - F.N.S. de Modă şi design vestimentar Fashion Gate - Braşov

Locul III - Concursul Naţional de Poezie « Juventus » – Piteşti – Chiriţă Alexandra

Locul I – secţiunea rock alternativ – Festivalul “Rock’n Iasi” – trupa “Greenish”

Rezultatele sportivilor din Clubul Sportiv "AIKIDOKA" Galaţi :

* CATEGORIA C11

- (Kyu 6,5 (centura albă, galbenă) – min.7 ani, max.10 ani exclusiv)

Cocerhan Daniel - locul 2 şi medalie de argint

Chiriac Ştefana - locul 3 şi medalie de bronz

Bubuianu Adrian – locul 4 premiul special (uke) al categoriei C-11

* CATEGORIA C21

- ( Kyu 6,5 (centura albă, galbenă) – min. 10 ani, max.14 ani exclusiv)

Nechifor Ştefan - locul 1 şi medalie de aur

Drăgoescu Laura - locul 2 şi medalie de argint

Badiu Paul - locul 3 şi medalie de bronz



Performante Moda aQua Models

1997 - Claudia Mihai - Miss Universitas–, Bucureşti , Locul I

- Anca Alexandru, Postumia Badiu, Diana Mănăila, Roxana Cioriţă şi

Mihai Claudia - Miss Romania – Bucureşti , s-au clasat în primele 10

locuri

- Emilia Doliş - Top Model – Bucureşti , cel mai bun manechin

1998 - Dana Iuteş- Autenthic Miss Romania , locul IV

- Roxana Cioriţă – Elitte Look Model – Imaginea LG

2000 - Dana Iuteş – Miss Universitas – Sibiu , Premiul sponsorilor

2001 - Corina Agache – Festivalul Naţional Studenţesc de Modă Timişoara –

locul II , Cel mai bun model

2002 -Dana Iuteş- Miss Universitas – Bucureşti , premiul special al presei ,

Premiul Special al Juriului

-Dana Iuteş – Miss România – Bucureşti , Locul III

2003 - Mădălina Roşu – Miss „Dunărea de Jos” - Galaţi, Locul II – Miss

Popularitate

2005 - Festivalul Naţional Studenţesc de Modă şi Creaţie Vestimentară – Cluj,

Locul III

2007 - Miss Universitas - Ploieşti – trofeul 2007– Dana Muscă

2008 - Locul II – Creaţie vestimentară – aQua Models - Piteşti

Miss Universitas - Ploieşti – trofeul 2008– Ana Veleşco

Miss Valea Prahovei – Sinaia – trofeul – Anamaria Istrate

Miss Global Beauty Queen – China, locul III – Ana Veleşco

Cel mai bun model al anului -Vreme Georgiana , Piteşti

2009 - Locul I– Ana Veleşco - Miss Temptation - Galaţi

Locul II – Vreme Georgiana - Miss Temptation -Galaţi

Miss Popularitate – Andreea Zbraci - Miss Temptation - Galaţi

Locul III, Continental Title Europa – Anamaria Istrate - Miss Tourism Queen International si Top 20 mondial, China

Top 15 mondial - Ana Veleşco , Miss Supranational, Polonia

Miss Viva – Cristina Tcacenco, Galaţi

Premiu special al juriului – Vreme Georgiana, Miss World Romania

Locul IV – Ciupitu Cristina, Miss Adriatico , Italia

2010- Premiul de popularitate - Festivalul Naţional de Creaţie Vestimentară

“Culorile Toamnei”, Piteşti (noiembrie 2010), prin agenţia de modele aQua

Models si designerul Florentina Giol, cu o colecţie intitulată “Encore un dance”

- Locul II – Best design - designerul Florentina Giol şi trupa de modele aQua

models la Student Fashion Day – ed. a IV-a, Iaşi, noiembrie 2010

- Premiul « Cel mai bun model de make-up » - Miss Universitas – Ploiesti ,

Dandea Loredana

2011 – Locul II - Festivalul Naţional Studenţesc de Modă şi Design Vestimentar

“Fashion Gate”, Braşov (10 iunie), designer Amalia Buie

-locul III –« Miss body beautiful », Cristina Tcacenco la Miss Bikini International 2011,China

Sursa : http://www.ccsgalati.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!