Puţini dintre noi îşi mai aduc aminte că pe 11 septembrie ( ... )se comemoreaza plecarea spre tara fara de dor( nr ) a Titianei Mihali, una dintre cele mai mari cântăreţe de muzică populară a Maramureşului, ( ... ). Recunoscută atât pe plan naţional, cât şi internaţional, şi înzestrată cu un talent aproape dumnezeiesc, Titiana Mihali a avut, în schimb, un destin tragic. Oamenii de folclor o compară, din acest punct de vedere, cu Edith Piaf. Cântecele ei, precum "Mireasă, cununa ta", "Cobor oile la vale", "Du-te, dorule, în lume", "Coborâi din deal în vale" etc., au rămas cunoscute şi fredonate de toţi iubitorii muzicii ei. Titiana Mihali s-a născut pe 29 noiembrie 1950, în Borşa, la poalele Pietrosului, pe care l-a iubit toată viaţa. Se spune că, aflându-se într-un turneu în Egipt, a vizitat Piramidele, însă nu a fost deloc impresionată de acestea, mărturisind că pentru ea Pietrosul are o însemnătate infinit mai complexă
Despre haina de nunta
RăspundețiȘtergereCe inseamna haina de nunta? Ce inseamna haina de nunta pentru noi, care venim la biserica? Pe unii ii vedem ca se imbraca mai frumos. Altii nu se imbraca frumos pentru ca nu au haine sau nu au tragerea de inima pentru vesmintele exterioare. Dar toti trebuie sa ne imbracam in haina slavirii lui Dumnezeu. Toti trebuie sa ne imbracam in haina pocaintei, sa punem peste sufletul nostru un vesmant curat, alb, care reprezinta purificarea sufletului nostru prin rugaciune pentru venirea la biserica.
Cand vii la biserica nu-i ca la serviciu, nu este ca la restaurant. Cand vii la biserica te pregatesti sufleteste cu o zi inainte sau chiar cu o saptamana inainte. Spui: „Duminica viitoare mergem la biserica”. Se intampla ceva in suflet, un tremur, sufletul capata alta vibratie decat cea din lumea de toate zilele. In fiecare zi te duci la serviciu si esti satul de el, dar trebuie sa muncesti ca sa-ti castigi viata ta si a copiilor tai. (…)
La biserica vii sa-ti indulcesti privirile spirituale. Aici vezi biserica plina de Sfinti, ei sunt prietenii nostri. Toti acesti Sfinti pe care-i vedeti zugraviti sunt prietenii mei si ai dumneavoastra. Ei se roaga cu noi, ii chemam in ajutor si ei ne raspund. Noi spunem: „Rugati-va pentru noi!” si ei se roaga pentru noi. Daca te cheama Vasile, spui: „Sfinte Vasile, roaga-te pentru mine pacatosul!”. Si el se roaga pentru tine. Aici venim cu alta vibratie sufleteasca. Iesim din dimensiunea umana si intram intr-o dimensiune cereasca. Aici luam contact cu adevaratul Imparat.