,,Ascultati-o pe bunica,,


Toti copiii ar trebui sa aiba parte de bunici alaturi de ei. Ma incanta cand vad in parc o bunica cu un nepot care-i povesteste ceva tare interesant pentru el, iar bunica il asculta, rabdatoare. Bunicii au mai multa rabdare, nu credeti?

E foarte important sa incurajezi relatia copiilor cu bunicii lor, din mai multe motive.

In primul rand, te ajuta si pe tine acest lucru. In ziua de azi, e indicat sa-ti tii rudele aproape si sa stii ca poti apela la ele cand ai nevoie. Parintii tai sau ai partenerului tau se pot dovedi un aliat important atunci cand vine vorba de cresterea copiilor. Daca nu aveti voi timp, ei ii pot duce sau lua pe copii de la gradinita sau scoala, ii pot duce in parc sau la locurile de joaca special amenajate. In plus, te simti in siguranta stiind ca cei mici cresc alaturi de persoane indragite, in care poti avea incredere.

In al doilea rand, copiii invata foarte multe de la bunici. Invata istoria familiei - povestile bunicilor mei despre cand erau eu tineri, despre armata, despre cum s-au cunoscut sau despre obiceiuri imi sunt cele mai dragi amintiri. Afla lucruri pe care nu au de unde sa le afle in alta parte. Pot invata sa scrie sau sa citeasca de la bunici si sa-si perfectioneze aceste abilitati inainte de a merge la scoala.

O legatura stransa cu bunicii ajuta si la intarirea familiei. Asa, si parintii tai sau ai sotului tau se vor simti bine stiind ca va pot ajuta, vor fi fericiti ca au timp sa petreaca timp cu nepotii si, in ansamblu, intreaga familie va fi una armonioasa.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!