luni, 4 aprilie 2011

Aripioare crocante cu pui

    16 aripioare de pui (mici, sa se patrunda )Aripioare crocante cu pui
    100 gr pesmet
    100 gr faina
    100 gr fulgi de porumb maruntiti 
    2 oua
    sare, piper, boia dulce, chilli
    ulei pentru prajit
  • Ingrediente

  • Mod de preparare

    Ariprioarele de pui sunt rapid de preparat numai bune pentru o gustare de week-end. Sunt ideale si cand ai prieteni invitati.
    Pentru aceasta reteta ai nevoie de trei vase:
    - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina
    - in al doilea bati ouale si pui sare si piper
    - in al treilea amesteci restul de faina, cu fulgii sfaramati, pesmetul, un varf de cutit de boia si un varf de cutit de chilli. Fulgii ii poti sfarama punandu-i intr-o punga peste care treci cu facaletul sau in robot.

    Aripioarele le speli si le stergi cu prosoape de hartie apoi le treci pe rand prin primul vas, apoi prin al doilea si prin al treilea. Le pui la prajit cand uleiul din tigaie e incins (cam 2 degete de ulei) si le lasi pana se rumenesc frumos (cam 10 minute), intorcandu-le de pe o parte pe alta. Le scoti pe o farfurie cu servetele pentru a asborbi surplusul de ulei si eventual, le tamponezi deasupra cu inca un servet.
  • Mod de servire

    Serveste-le cu salata, cu piure sau cu cartofi prajiti. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu