luni, 4 aprilie 2011

Saramura de pui la gratar

    Saramura de pui la gratar
  • Ingrediente

    - 4 pulpe de pui
    - 2 ardei capia
    - 2-3 fire de usturoi verde
    - 3 catei de usturoi uscat
    - cimbru
    - ulei
    - patrunjel verde
    - sare piper
  • Mod de preparare

    Pulpele se taie in jumatate, se ung cu ulei si se presara cu cimbru, sare si putin piper. Se frig pe gratarul cu carbuni. Ardeii capia se coc si ei pe gratar. Se prepara saramura intre timp: se pune 1 l de apa la fiert, cu sare si piper. Dupa ce a fiert apa se adauga cimbru, usturoiul  uscat taiat felii, ardeii copti rupti fasiute, usturoiul verde si patrunjelul tocate marunt. Se dau cateva clocote. In zeama fierbinte se pun pulpele fripte, se dau intr-un clocot impreuna si se da deoparte. 
  • Mod de servire

    Se serveste preparatul cald cu mamaliguta alaturi si cu un pahar de vin alb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu