luni, 4 aprilie 2011

Tocanita de legume coapte cu pulpe de pui

Tocanita de legume coapte cu pulpe de pui
  • Ingrediente

    6 ardei grasi
    1,5 kg vinete
    1/2 kg dovlecei
    4 rosii mari
    2 morcovi mari
    2-3 cepe
    1 ardei iute
    6 pulpe superioare
    200 ml suc de rosii
    1 pahar de vin alb sec
    ulei
    sare, piper, cimbru
    3 catei de usturoi
    3 foi de dafin
    patrunjel
  • Mod de preparare

    Pulpele le punem la fiert cu o cepa intreaga. Coacem ardeii, rosiile si o ceapa. Dupa ce s-au copt, le curatam si le taiem cubulete. Curatam, spalam si taiem cubulete, vinetele si dovleceii. Morcovul il curatam, spalam si il dam prin razatoarea cu ochiuri mici. Taiem marunt o ceapa si cateii de usturoi. Intr-o cratita incapatoare incingem ulei si calim vinetele cu dovleceii. Adaugam ceapa cruda, usturoiul. Stingem cu sucul de rosii si adaugam restul de legume coapte. Cand carnea este aproape fiarta, o scoatem din zeama si o dezosam. Adaugam carnea peste legume si punem 3 foi de dafin, cimbru, piper, sare si zeama in care a fiert carnea si dam la cuptor pana scade sosul la jumatate. Punem vinul si mai lasam 10 minute. 
  • Mod de servire

    Scoatem de la cuptor si adaugam patrunjelul taiat marunt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu