luni, 4 aprilie 2011

Tocanita de post cu ardei copti

  • Tocanita de post cu ardei copti
      INGREDIANTE   8 ardei copti
    2 cepe
    o lingura bulion de casa
    o lingura de faina
    boia de ardei dulce
    sare
    piper
    cimbru
    patrunjel verde
    cativa catei de usuroi
  • Mod de preparare

    Coacem ardeii apoi ii presaram cu sare si ii lasam acoperiti 10 minute. Dupa 10 minute ii curatam. Taiem ceapa marunt si o calim in 2-3 linguri de ulei, dupa care adaugam si bulionul pe care l-am dizolvat cu apa, mai lasam 2-3 minute dupa care adaugam si faina dizolvata cu 2-3 linguri de apa. Completam cu apa si lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul, apoi si adaugam si ardeii pe care i-am taiat feliute de 2-3 cm si usturoiul intreg, si mai lasam 10 minute pe foc, dupa care potrivim gustul cu sare, piper si boia dulce. Asezonam cu patrunjel verde tocat fin.
  • Mod de servire

    Se poate servi cu paine sau mamaliguta calda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu