luni, 4 aprilie 2011

Fricassee de pui cu mazare si praz (ciulama)

     

Fricassee de pui cu mazare si praz (ciulama)
  • INGREDIENTE  un kg piept de pui, 
    1 litru apa, 
    sare, 
    o foaie de dafin, 
    200 g praz (numai partea alba, taiata rondele), 
    40 g unt, 
    40 g faina, 
    200 ml frisca lichida, 
    un praf de zahar, 
    250 g mazare boabe (eu am pus congelata), 
    suc de lime dupa gust, 
    aditional - feliute de lime pentru decor.
  • Mod de preparare

    Pieptul se pune la fiert, cam jumatate de ora impreuna cu sarea si foaia de dafin. Se scoate din supa si se taie cubuletze, supa se strecoara si se pun deoparte 400 ml. Intr-o cratita se incinge faina in untul topit, se stinge cu cei 400 ml supa si frisca lichida, se potriveste de sare, zahar si suc de lime. Se adauga prazul si mazarea si se lasa la foc mic pina sint fierte ( nu dureaza mai mult de 15 minute) dupa acre se pun si cuburile de carne, se mai incing odata.
  • Mod de servire

    Se serveste presarat cu feliutze de lime si garnitura de orez
    Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu