Gala Femeilor de succes -Premiu pentru Diasporă- Ionela van Rees-Zota- JURNALISM


Fundaţia Internaţională pentru Cultură, Ştiinţă şi Morală Civică “Mihai Eminescu” este preocupată de promovarea valorilor culturii româneşti şi universale, fundaţia desfăşurând activităţi în domeniul cultural-artistic, civic şi umanitar, descoperind şi susţinând performanţa. Un alt obiectiv al fundaţiei este acela de a promova cultura română în ţară şi peste hotare.
#Gala de la Bucureşti
PROFESIONAL CELEBRITY, Fundaţia Internaţională Mihai Eminescu, împreună cu AMBASAD’OR EVENTS, au organizat în acest an cea de a VIII-a ediţie a decernării premiilor „Femeile de succes ale anului 2011“.  
Ambasad’or Events a fost gazda acestui eveniment, locaţia de lux fiind foarte apreciată de către toate personalităţile din România, după ce a fost declarată cea mai exclusivistă şi extravagantă din ţară.
Proiectul aduce în atenţia publicului femei care au înregistrat un adevărat succes, din punct de vedere profesional, în diferite domenii de activitate: televiziune, jurnalism, diplomaţie, sport, modă, actorie, muzică uşoară, muzică de operă, muzică populară, politică, afaceri, sănătate, justiţie şi cultură.
Evenimentul este cel mai autentic şi laborios proiect pentru femei, realizat şi produs de Professional Celebrity împreună cu cele mai mari publicaţii din România, acest proiect având meritul de a aduce în atenţia publicului peste 500 de personalităţi feminine pe parcursul anilor.
Juriul a fost alcătuit din personalităţi masculine şi feminine, soprana Felicia Filip fiind desemnată preşedinte al Juriului, iar Cristian Ţopescu- vicepreşedinte.
#Premiu pentru Diasporă
Cea de a VIII-a ediţie a însemnat şi o deschidere către diasporă, a însemnat un prim pas în menţionarea valorilor româneşti aflate peste hotare. Cine din Diasporă nu a auzit de Lygia Diaconescu sau Magdalena Manea, asta ca să dau doar două exemple? Nu2jk aceasta este însă întrebarea, ci câţi dintre cei de acasă ştiu că aceste minunate doamne întregesc o mare şi frumoasă listă de femei remarcabile, care trăiesc în afara graniţelor şi care desfăşoară activităţi extraordinare? În orice ţară din lume sunt convinsă că există românce care fac cinste tuturor domeniilor de activitate care au fost menţionate pentru a fi premiate şi, probabil, anul viitor diaspora românească va fi prezentă, prin nominalizări, la mai multe secţiuni. E bine că ghiaţa a fost spartă!
#În acest an....Germania
Ionela van Rees-Zota este, printre altele şi scriitor, poet....şi fotograf. Are în conducere o bibliotecă şi un Centru cultural la Nurnberg. Este ajutată de soţul ei, Berthold Staicu, în toate activităţile...şi cum n-ar fi când a construit un adevărat imperiu de presă românească (respectând proporţiile!) în Germania? Ionela van Rees-Zota....înseamnă un post de radio în limba română, un ziar pentru cunoscătorii şi vorbitorii de limbă română şi Aşii români, perla coroanei, una dintre cele două Agenţii de presă pentru românii de pretutindeni. Ionela van Rees-Zota a fost premiată la secţiunea JURNALISM, declarată Femeia Anului 2011. Distincţia a împărţit-o, cu dărnicie, cu colegele de redacţie. “Acest premiu îmi aparţine în aceeaşi măsură cât şi doamnelor din redacţiile pe care le conduc. Este premiul pentru Ionela van Rees-Zota, Liliana Moldovan, Adriana Ciugudean, Ioana Diaconu şi Daiana Matieş. Acest premiu mă onorează, îmi dă certitudinea că ceea ce fac este bine, îmi dă forţa să continui ceea ce am început. Vreau să dezvolt ceea ce deja există, să îmbunătăţesc şi, de ce nu, să îmi extind activităţile. Vă mulţumesc, în numele meu şi al colegelor".
3frCristian Mihailescu, coprezentator, alături de Mihaela Şerban, a cerut un cuvinţel şi despre domnii care sunt implicaţi în aceste activităţi. Ionela van Rees-Zota a menţionat că se află la o gală a personalităţilor feminine, aşteaptă deci un alt premiu... o altă gală pentru domnii din redacţie. Cu asentimentul Ionelei, în particular, şi eu şi Liliana, dar şi Adriana sau Daiana îi socotim pe colegii noştri la fel de merituoşi şi le mulţumim. Fără ei...poate nu eram premiate! Acest premiu ne aparţine atât nouă, tuturor celor din redacţie, cât mai ales VOUĂ, cititoarelor şi cititorilor, cei care ne-aţi situat pe locul I în top. Mulţumim!#Celelalte premii
Vicepreşedintele UNPR Lavinia Şandru a fost desemnată Femeia Anului 2011 în Politică. Vicepreşedintele UNPR a primit Premiul Publicului şi Juriului pentru ''Cea mai activă personalitate feminină în politică''.
''Sunt foarte mândră că am câştigat această distincţie şi deşi sunt în politică de foarte multă vreme, am obţinut un astfel de premiu numai după ce am intrat în echipa UNPR'', a declarat Lavinia Şandru.
Câştigătoarea premiului la categoria 'Învăţământ' a fost desemnată fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a apreciat că unul dintre ingredientele succesului profesional îl reprezintă pasiunea.
Juriul a desemnat-o pe Simona Gherghe ca fiind una dintre cele mai active femeie de televiziune, în timp ce Diana Enache a fost aleasă "femeia anului" la categoria 'Prezentatoare de ştiri'.
Distincţia la categoria 'Popularitate' a fost adjudecată de realizatoarea de televiziune Gabriela Firea, care a ţinut să precizeze că nu s-a considerat niciodată cea mai bună, "ci una dintre cele mai bune".
Printre câştigătoarele Galei "Femei de succes 2011" s-au mai aflat: Stela Popescu (categoria Actorie), Monica Pop (Sănătate), Maria Grapini (Afaceri), Elena Merişoreanu (Muzică populară), Crina Zancu (Muzică cultă), Andra (Muzică - Tinere talente), Ruxandra Dragomir (Sport), Prinţesa Lia (Eleganţă şi Diplomaţie), Doina Levinza (Modă).

Ioana Diaconu

Sursa :  http://www.asiiromani.com/exclusiv/12343-femei-de-succes-premiu-pentru-diaspora-ionela-van-rees-zota-jurnalism.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!