UN TANGOU NEMURITOR…!!! - Bluerose




Trecuse de mult ora cand luminile se sting, una cate una, cand ici si colo mai auzeai pasi grabiti catre casa…Raze galbui, strecurate printre crengi si storuri, aduceau o unda de mister in salonul mare si parca desenau pe pereti prelungiri ale tablourilor sau obiectelor de prin casa….

Mirosea placut a flori de cires, proaspat puse in doua vaze asimetric asezate.

Fotoliile din piele crem, canapeaua decorata doar cu doua pernute fantezii de nuanta sangelui, faceau ca reflexele luminii strecurata grijuliu, sa formeze discret pata alba pentru odihna ochiului…!!

Nu era frig, dar nici caldura imbietoare a semineului din timpul iernii.

Nu mai voia foc, nici lemne, voia numai putina racoare noptatica si cu iz de primavara, acel fior placut pe care ti-l da o seara asteptata, o seara in care muzica divina sa vorbeasca in locul ei…!!!

Se uita spre baruletul discret , mascat in coltul salonului, unde erau asezate doua pahare langa o frapiera, la luminitele ce palpaiau discret din instalatia aceea sofisticata, din care se va revarsa acea muzica speciala pe care si-o dorea demult..!!

Isi surprinse invitatul ce avea sa vina in seara aceea speciala, cand il pofti spre miez de noapte la o auditie speciala !!! Nici nu banuia ca invitatia era chiar “speciala” pentru el…

O stia de multa vreme, ca pe o femeie discreta, in plinatatea varstei, o femeie singura de ceva timp, o femeie integra si serioasa, dar care raspandea un aer de mister dar si o unda de nostalgie sau tandrete…

Stateau de vorba mereu numai banalitati, ori de cate ori se intalneau. Ii placea sa o asculte. Ii placea tonul ei, ochii ei, delicatetea cu care aseza ceasca de cafea, unda de cochetarie cu care-si aseza o suvita rebela, sau modul in care povestea…!!!

Niciodata nu ar fi banuit-o ca ar fi o femeie usor de cucerit. De fapt nici nu ar fi indraznit asta.. Avea o doza de respect, dar si de admiratie pentru ca si-o dorea prietena…!!!

Asa ca invitatia ei, sosi ciudat. O accepta pentru ca stia ca venea de la ea, dar mai ales era acea curiozitate fireasca, masculina, sa inteleaga misterul…!!

Ea il stia de pe vremea cand sotul ei mai traia. Trecusera ceva ani buni, timp in care el ramasese doar un bun prieten de conversatie si atat…!!!

Dar poate tocmai faptul acesta o determina sa faca ea primul pas..!!!

Nu era o invitatie obisnuita. De fapt nici nu si-o dorea sa fie asa. Voia un inceput, voia altceva, voia o seara speciala…!!!

Alegerea pentru o seara romantica plina de muzica a fost poate cea mai usoara misiune…

De fapt nimic nu era usor..Nu stia ce tinuta sa adopte !! Era femeie matura, nu era o copila, dar nici nu voia sa impieteze cu tinta ei armonia creeata…!!!

Alese o rochie lunga cu motive florale din matase grea de culoarea piersicii, cu flori mici si discrete, vesele asa cum sunt cele primavaratice, asortata cu un sal cei acoperea umerii dezgoliti din catifea pufoasa tot de culoarea rochiei..!!! In picioare asorta o pereche de pantofi din piele cu toc potrivit , de culoarea ocrului..Un sirag de mici licurici incrustati cu rubine la gat si la urechi…Parul era lasat liber , mai ales ca acele fire albe dadeau o nota aparte…!!!

Aproape de ora unsprezece din noapte, soneria vesti sosirea lui..

Si deodata, fara sa schiteze salutul de bun venit, fu invaluit de o muzica atat de discreta si suava, incat nu stia ce si de ce asta…!!!

Doamna il invita la bar, declansa spontan o conversatie de ambient, ciocni usor paharul in care turnase un vin rubiniu, apoi propuse o mica auditie muzicala…Isi invita musafirul pe canapea , apoi dadu drumul programului de muzica aleasa si pregatita cu atentie…

Erau tangouri…Culese si alese de prin toate colturile lumii, cantate si interpretate exceptional, toate rafinate si pline de sensibilitate…

Cam dupa 30 de minute de auditie si comentarii discrete sau chiar nostalgice, mana ei se aseza pe bratul lui si ii spuse usor la ureche….de acum incolo va fi “dame-tango”….!!!

El , emotionat, provocat, dar si placut surprins, o ajuta dandu-i mana ocrotitor, sa se ridice de pe canapea, ii lua salul, lasand frumusetea femeii mature sa fie admirata, o cuprinse usor cu cealalta mana pe dupa mijloc si spate si usor, ca si cum voia sa o faca sa zboare, incepu sa danseze…!!!

Era un ritm cei placea, care-l facea sa simta si muzica, dar si femeia…

Tangourile se schimbau, iar ei continuau sa danseze, parca absorbiti si de muzica si de pasiunea dansului, dar si de acea chemare si fior pe nume dragoste…!!!

Ii placea pielea ei inca neteda si catifelata, parfumul discret, parul cei atingea, ba mana, ba obrazul, de fapt o placea in intregime…!!!

Au dansat vreme de 4-5 tangouri fara sa simta oboseala…Apoi el o lua de mana si o conduse pe canapea sa se odihneasca. Avea nevoie de o clipa de liniste…

Se apropie prin spatele ei, ii cuprinse umerii pe care-i saruta, apoi ii intoarse capul si-i acoperii gura cu buzele lui fierbinti, intr-un sarut care se dorea unic si de inceput…!!!

Ea ii raspunse ca si cum il astepta, ca si cum dorinta aceea nu mai putea fi tinuta inauntru…

A fost un tangou nemuritor, un sarut nemuritor, o seara unica, din lungul sir al serilor tandre si pline de dragoste ce au urmat……..!!!!!



La buna vedere,

cu drag,

Bluerose

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!