Şi-a lăsat păpuşile, pentru a avea grijă de un copil. O fetiţă de doar 10 ani a devenit mamă


O fată de 10 ani din Columbia a devenit una dintre cele mai tinere mame din lume, după ce a dat naştere unei fetiţe sănătoase. Pentru a-i salva viaţa, medicii au trebuit să o supună unei operaţii de cezariană.
Fata a scăpat de la o moarte sigură. Doctorii spun că viitoarea mămică a ajuns la spital plină de sânge, plângând şi acuzând dureri groaznice din cauza contracţiilor.
La naştere, fetiţa a avut 1.500 de grame. Potrivit medicilor, a fost o naştere la termen. Atât mama, cât şi fiica se simt bine, a ţinut să precizeze un membru al personalului medical.
Timp de nouă luni, fata de 10 ani nu a fost consultată de niciun medic. Tânăra, care nu ştie prea multe despre ce înseamnă să fii mamă, a refuzat să-şi alăpteze fiica.
Părinţii proaspetei mămici sunt nerăbdători să-şi ducă acasă fiica şi nepoata. Fata face parte dintr-un trib indigen numit Wayuu, stabilit în nordul ţării, în peninsula La Guajira, informează Daily Mail.
În interiorul comunităţii Wayuu, nimeni nu vorbeşte despre tatăl nou-născutei şi cu atât mai puţin despre felul în care fata de doar 10 ani a rămas gravidă, relatează postul Univision. Ziarele locale au speculat fie că este vorba de un băiat de 15 ani, fie de un bărbat de 30 de ani.
Deşi autorităţile columbiene l-ar putea pune sub acuzare pe tatăl nou-născutei pentru întreţinere de relaţii sexuale cu minori, constituţia ţării garantează tribului Wayuu un anumit nivel de autonomie. Statul permite tribului să-şi menţină suveranitatea şi anumite valori culturale. Se pare că un element constituent al culturii tribului este ca fetele să nască la vârste extrem de fragede.
"Am mai văzut cazuri similare la fete din tribul Wayuu. Când ar trebui să se joace cu păpuşi, ele îngrijesc copii. E şocant", a declarat directorul spitalului, Efrain Pacheco Casadiego, pentru un post local de radio.
Fata nu este. însă, cea mai tânără mamă din lume. "Recordul" este deţinut de Lina Medina, o fetiţă de doar cinci ani din Peru, care în 1939 a dat naştere unui băieţel tot prin cezariană. Părinţii fetei au crescut băiatul ca pe propriul lor fiu, iar acesta a aflat abia ani mai târziu că Lina nu îi este soră, ci mamă.



Sursa : adevarul.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!