Dimineata de vis - Luana Lacramioara

 

Dimineata de vis

Stii ce minunat este sa pornesti o noua zi cu roua pe talpi? Ai coborat din pat si in drumul spre cafetiera ai simtit broboanele acelea mici din iarba pe talpile tale? Te umple de viata. Iti umple inima de un sentiment care nu poate fi descris in cuvinte. Nu este acelasi lucru cand calci pe gresia rece. Roua din iarba, moliciunea pamintului, racoarea care te invaluie. toate le percepi altfel. Undeva o pasarica isi incepe trilul si tu savurezi clipa. Este drept pentru asta, e nevoie de dis de dimineata, cand soarele inca nu a aparut, iar luna nu a plecat la somn. Aproape in fiecare zi traiesc aceste sentimente. Aproape in fiecare zi culeg roua inainte de cafea. Astazi am cules Cherry! Rosii Cherry! Sunt cativa ciorchinasi, dar ajung pentru cel mai sanatos mic  dejun, alaturi de un ou fiert, un castravete, o bucatica de telemea de la mama ei, masline….Iar daca le voi uda, dimineata voi culege din nou alti ciorchini de rosii Cherry. Apa si soare, dragoste si pasiune, sunt necesitatile lor, ale rosiilor, pentru a creste  si a rodi, ca de altfel orice lucru din jurul nostru. Nu degeaba se afla intre primele trei clasate in bucataria fiecarei gospodine, alaturi de cartof si fasole. Antioxidanti, vitamina A si vitamina C sunt cele pe care le gasim in rosii si ar trebui sa le avem mereu in organismul nostru.

Plimbarea continua…

Dupa rosii am trecut la castraveti. Este o placere sa simti pe brate cum te inteapa asprele lor frunze si cautand printre ele sa dai de acei formidabil castraveti. Aceasta leguma este 95% apa, avand foarte putine calorii, nu contine grasimi, dar contine in schimb foarte multe vitamine. Se stie ca coaja legumelor este un adevarat depozit de vitamine si minerale. Nici castravetele nu face secta separata.

 

Din nou, vitamina C, vitamina A, complexul B isi fac simtita prezenta, iar starea de bine  dupa consumul unui castravete sau a unei salate, nu o poate nega nimeni. Din pacate, castravetelui i s-a facut o reclama atat de agresiv negativa anul trecut, incat acum se priveste si se consuma cu neincredere. Au o utilizare foarte diversificata, iti spun din propria experienta. De exemplu, oglinda din baie se abureste mereu cind folosesti apa calda. Dintr-o joaca, am descoperit ca frecata cu o felie de castravete, nu se va mai aburi. Tot in joaca si luind-o logic, am dat stralucire robinetelor din baie si bucatarie cu felii de castravete. O masca de castravete pe locurile unde celulita isi face simtita prezenta …va revigora si va da un aspect mult mai placut zonei respective. Tot asa pot fi ascunse si ridurile. Am spus doar ascunse, nu vor disparea! :)  Mirosul neplacut al respiratiei dispare in momentul cind mesteci 2-3 felii de castravete si e mult mai bine decat cu o guma de mestecat. Acelasi efect il are si frunza de patrunjel sau o frunza de menta. Nu mai vorbim cat de  buni sunt castravetii in curele de slabire, eu le-as zice altfel, cure de sanatate, dar despre asta  vom mai vorbi. Avand atatea beneficii, daca unim doi castraveti cu rosii ce obtinem? O bomba de sanatate fara calorii, care se va reflecta in atitudinea care o avem. Nu trebuie sa ma crezi. Verifica! Este  cea mai buna experienta, sa verifici mereu si cel mai bun mod de a reveni acolo unde afli aceste lucruri.

Trandafiri si frumusete!




 

Uite asa, cu palmele pline, am coborat din gradina si am inceput sa pregatesc micul dejun al familiei. Pana l-am pregatit eu deja ma saturasem. Am pocnit intre dinti doua, trei rosii Cherry, am mancat un castravete si am uns totul cu trei masline. Minunat! Efect mai bun nu poti da cu nimic. Mi-am umplut casa cu flori proaspete si am reusit sa fac ceva frumos, pentru mine si poate chiar si pentru tine. Am reusit sa te fac sa zambesti, am reusit sa-ti aduc gustul rosiilor Cherry si al unui inceput de zi cu roua in talpi. Iubesc natura si tot ce vine de la ea. Iubesc calitatea si tot ce tine de ea. A  vedea si gasi plinul paharului in frumusetile din jurul nostru, in particica aceea mica de natura, pe care o are fiecare intr-un geam, intr-un balcon,  chiar si pe marmura sau gresia din baie, unde traiesc foarte bine ferigile padurii… , cred ca este esenta faptului ca existam. Tu ce iubesti? Tu cum iti faci ziua frumoasa?
Cu sanatate pentru tine….
Cherry Lady pe Facebook

Sursa :  http://remediesnaturist.com/rosii-cherrycastravetiapa-si-soare/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!