R. Moldova, admitere pentru studii în România

R. Moldova, admitere pentru studii în România cultura

       R Moldova - admitere pentru studii in Romania (foto: ziar.jurnal.md)

Comisia de admitere la studii în România vine, miercuri, la Chişinău. Astfel, candidaţii îşi vor putea depune actele la sediul Consulatului României, începând cu ora 16.00. În zilele următoare, membrii comisiei vor activa între orele 09:00 şi 18:00.

Tinerii din Republica Moldova care doresc să-şi continue studiile în liceele şi universităţile din România vor putea depune dosarele, până pe 1 august, la sediile misiunilor diplomatice ale României din Cahul, Chişinău şi Bălţi. Dosarul pentru admiterea la studii în România trebuie să conţină o cerere de înscriere, copia legalizată a diplomei şi a foii matricole, copia certificatului de naştere şi a buletinului de identitate, o adeverinţă medicală, acordul scris al părinţilor pentru abslovenţii claselor a noua şi o fotografie, transmite publika.md
Pentru anul academic 2012-2013, Guvernul României oferă cetăţenilor din Republica Moldova 5.000 de locuri la studii: 1.500 – pentru studiile liceale, aproape 3.000 – pentru studii superioare, inclusiv pentru extensiunile din Bălţi şi Cahul. Alte 550 de locuri sunt pentru masterat, 25 de BURSE – pentru rezidenţiat şi 125 de locuri – pentru doctorat.
Şi anul trecut, România a oferit, 5.000 de burse pentru cetăţenii moldovenii, interesaţi de studii în România.



Scris de : M.A.     2012-07-25 10:40

 Sursa : http://www.ziuaveche.ro/cultura-religie/cultura/r-moldova-admitere-pentru-studii-in-romania-109515.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!