Marele premiu pentru Lavinia Chifor

Lavinia Chifor  
Lavinia Chifor



Are 17 ani, este din Nojorid. Este elevă în clasa a X-a la Liceul de Artă din Oradea, catedra de „Canto popular” , la clasa profesorului Aurica Bonţu şi este membră a Ansamblului Auşana.
Talentul ei este confirmat, aşa cum spune şi directorul artistic al ansamblului Auşana, prin premiile obţinute la diferite festivaluri şi concursuri, la care a participat, dar şi prin apariţiile TV la diferite televiziuni. „Cu Lavinia Chifor , generaţia tânără îşi adaugă nu numai o voce oarecum minunată, aparte, cu un timbru plăcut, dar şi o prezenţă scenică încântătoare-dimensiunea scenică a interpretării sale , prin instinct şi pregătire, prin năzuinţa redescoperirii ruralului şi originalului. În plus, trebuie spus că alături de ceva mai vârstnicele ei colege din Ansamblul Auşana din Oradea, Lavinia Chifor este deja o certitudine a melosului bihorean care trebuie cultivată cu asiduitate Dorim să-i mulţumim domnului Botiş pentru promovare şi susţinere”, consideră profesoara Laviniei. Pe 18 iulie, Lavinia a participat la preselecţia Festivalului Naţional de Folclor „ Strugurele de aur”, Jidvei 2012. Din 82 de concurenţi a reuşit să se califice între cei 48 care vor intra în concursul din 13-16 septembrie, din poziţia a VI-a. Recent solista Ansamblului Auşana a obţinut Marele Premiu la concursul „Sus, sus, sus, la moţi, la munte”, de la Câmpeni.
Tânăra speranţă a folclorului bihorean este ambiţioasă şi are un mare atu: trăieşte pe scenă ce cântă”, spune directorul Auşana Silviu Botiş.


Premii:
-Marele Premiu la Festivalul Concurs Mândru-i cântecu-n Bihor
 Premiul I şi II la Viva la Musica, concurs internaţional de folclor
 Premiul II la Gala tinerelor talente
 Premiul II la Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului din Ţara Chioarului „Maramuşu’ răsună”

Sursa :  http://www.bihon.ro/marele-premiu-pentru-lavinia-chifor/1144547

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

" In Bratul tau "

Curmal (Phoenix dactylifera)

NE PASA !!!!!!!